17. april 2024

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut i 2024.

Det er Telenor og Telia som har informert Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om at de planlegger å stenge ned 2G-nettene i 2025. 

2G benyttes i dag til tale, SMS og maskin-til-maskin kommunikasjon (M2M). Heiseiere som har heisalarmer som benytter 2G-nettet må derfor få byttet ut disse innen den tid.

Andre tjenester som i dag benytter 2G og som vil kunne bli berørt, er blant annet trygghetsalarmer, husalarmer for innbrudd og brann, fjernstyring av varme, som for eksempel «ring hytta varm», helserelatert kommunikasjonsutstyr, fotlenker og overvåkningstjenester for vann- og avløpstjenester for vannverk, vannmålere, kloakk- og renseanlegg, skriver Nkom. Totalt er det i dag fortsatt 750 000 enheter som benytter 2G, inklusiv noen mobiltelefoner som kun støtter 2G-nettet.

Dersom du som heiseier er i tvil om hvilket nett deres heisalarm benytter – bør du ta kontakt med en heisbedrift.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X