27. april 2024

PENSJONSFORLIK ENDRER IKKE BEHOVET FOR POLITISK STREIK 

Til tross for at Arbeiderpartiet og Senterpartiet nå har fått med seg Høyre, SV, KrF, Venstre og MDG på et pensjonsforliket som går på å øke pensjonsalderen – så står den planlagte politiske streiken den 14. mars fortsatt ved.

«Dette endrer ingenting. LO ledelsen, AP og SV må få tydelig beskjed om at dette finner vi oss ikke i. Vi er skuffa og sinte, og det skal vi vise torsdag 14.mars», sier Trine Hardy, leder av EL og IT Oslo og Akershus.

Det var i desember i fjor at regjeringen la frem en Stortingsmelding hvor de foreslo å øke pensjonsalderen tilsvarende økt levealder. Noe som tilsvarer omtrent ett år økning per tiende år. Dette innebære at dagens 30-åringer risikerer og måtte stå i jobb til de er over 70 år.

I pensjonsforliket har det blitt tatt med en «sliterordning» i folketrygden for de som ikke klarer å stå i arbeid så lenge som pensjonssystemet legger opp til. Ordningen skal etableres etter modell av sliterordningen i privat AFP og ha en årlig ytelse på 0,25 G for dem som går av fem år før normert pensjonsalder og trappes gradvis ned ved høyere avgangsalder.

Leder av Elektroarbeidernes Fagforening i Trøndelag, Eystein Garberg, sier i en uttalelse til avisa Klassekampen at han er skuffet og at SV har fått for lite for å bli med på forliket. Han mener dette kan svekke den helhetlige kampen mot pensjonssystemet.

Markus Hansen, leder av Heismontørens Fagforening, står fast på vedtaket om å tilslutte seg den politiske streiken og sier at det er arbeidslivet som må endres – ikke pensjonsalderen.

«Denne markeringen er viktigere enn noensinne», avslutter Markus.

Markus Hansen. Her fra en markering til støtte for Ramunas Gudas i 2018. Foto: Christian Olstad.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X