17. april 2024

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.

Denne artikkel sto første gang på trykk i bladet Heismontøren nr. 1 i 2024.

Ifølge svenske medier var det en heismontør som hadde blitt fastklemt i forbindelse med reparasjonsarbeid på en heis i en boligblokk.

Den hardt skadde mannen i femtiårene som befant seg på heistaket, ble evakuert og fraktet med ambulanse til sykehuset. Men livet stod ikke til å redde, og dagen etter ulykken døde han av skadene som han pådro seg i ulykken, skriver Aftonbladet.

Siden dødsulykken er under etterforskning av politiet som et mulig arbeidsmiljøbrudd, foreligger ikke det hele hendelsesforløpet. Men redaksjonen har fått kjennskap til at ulykkes heisen er en vare- og personheis fra 1992, som i nyere tid er blitt modernisert og hvor sjakten er blitt forlenget med ytterligere en etasje. I denne forbindelse skal det ha blitt montert en sikkerhetsinnretning for å ivareta redningsrommet i henhold til SS EN 81-21. 

En kilde forteller at den forulykkede på ulykkestidspunktet skal ha befunnet seg på heistaket for å lokalisere en ulyd som oppstod når heisen kom til øverste stopp. En sikkerhetskontroll som nylig ble gjennomført viste at det ikke skal ha vært noen feil eller mangler ved heisen.

For å få en verifisert kjennskap til hele hendelsesforløpet, må vi vente til den offisielle granskningsrapporten foreligger. 

La denne ulykke være en tankevekker og nok en påminnelse om hvor farlig arbeidet i sjakten kan være. Våre tanker går til de pårørende og kollegaer av den omkomne heismontøren.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

VIBRASJONSSKADER KAN GI NEDSATT FØLSOMHET I FINGRENE

Tiltak for å begrense eksponering av helsefarlig kvartsstøv på byggeplassene, vil også ha en helsebringende effekt mot vibrasjonskader som kan gi nedsatt følsomhet i fingrene som følge av langvarig bruk av vibrerende verktøy slik som slagdrill.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X