30. april 2024

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.

Denne artikkel sto første gang på trykk i bladet Heismontøren nr. 1 i 2024.

Ifølge svenske medier var det en heismontør som hadde blitt fastklemt i forbindelse med reparasjonsarbeid på en heis i en boligblokk.

Den hardt skadde mannen i femtiårene som befant seg på heistaket, ble evakuert og fraktet med ambulanse til sykehuset. Men livet stod ikke til å redde, og dagen etter ulykken døde han av skadene som han pådro seg i ulykken, skriver Aftonbladet.

Siden dødsulykken er under etterforskning av politiet som et mulig arbeidsmiljøbrudd, foreligger ikke det hele hendelsesforløpet. Men redaksjonen har fått kjennskap til at ulykkes heisen er en vare- og personheis fra 1992, som i nyere tid er blitt modernisert og hvor sjakten er blitt forlenget med ytterligere en etasje. I denne forbindelse skal det ha blitt montert en sikkerhetsinnretning for å ivareta redningsrommet i henhold til SS EN 81-21. 

En kilde forteller at den forulykkede på ulykkestidspunktet skal ha befunnet seg på heistaket for å lokalisere en ulyd som oppstod når heisen kom til øverste stopp. En sikkerhetskontroll som nylig ble gjennomført viste at det ikke skal ha vært noen feil eller mangler ved heisen.

For å få en verifisert kjennskap til hele hendelsesforløpet, må vi vente til den offisielle granskningsrapporten foreligger. 

La denne ulykke være en tankevekker og nok en påminnelse om hvor farlig arbeidet i sjakten kan være. Våre tanker går til de pårørende og kollegaer av den omkomne heismontøren.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X