15. juni 2024

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.

Elektrikerne gikk inn i forhandlingene med krav om økt kjøpekraft for medlemmene, samt forbedringer på flere deler av avtalen. 

«Arbeidsgiverne ville ikke møte oss på noen av våre krav. Vi har derfor bestemt oss for å bryte forhandlingene og gjøre et nytt forsøk med Riksmeklerens bistand», sier forbundsleder i EL og IT Geir Ove Kulseth til elogit.no.

Her er kravene

LOK er tariffavtalen som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene til de fleste elektrikerne i Norge. EL og IT Forbundet har om lag 15.000 medlemmer på denne avtalen.

Meklingen på Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) skjer 27. og 28. mai, etter dette kan det gå mot streik. EL og IT Forbundet har nå oversendt første streikuttak til motparten i NHO Elektro.

Streikeuttaket omfatter i alt 2752 medlemmer i EL og IT. Dette inkluderer lærlingene i de aktuelle bedriftene.

Se streikeuttaket her.

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X