13. juli 2024

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

Spania er det landet i Europa med flest heiser per innbygger, og flere enn 400 000 av disse er eldre enn tretti år i skriver Murcia Today.

Endringer innebærer

De fleste nye heiser i Spania tilfredsstiller allerede det nye regelverket, derfor er det først og fremst på landets mange eldre heiser hvor heiseiere nå må iverksette utbedringer. I tillegg til å overholde de sikkerhetstiltak som allerede er innført i Spania, må det fra 1. juli sørges for:

  • Forbedret stoppnøyaktighet.
  • Beskyttelse mot å bli klemt av heisdøren.
  • Tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Montering av toveiskommunikasjon i heisstolen.
  • Beskyttelse mot ukontrollert bevegelse av heistolen.
  • Innstallering av lastmåling.
  • Det skal være mulig å inspisere heisens motvekt og føringer.
  • Utskiftning av sylinderformede føringer og føringer av treverk.

Nye krav til periodisk kontroll

I tillegg vil det bli stilt strengere krav til at det sendes inn nødvendig teknisk dokumentasjon slik som samsvarserklæring og FDV-dokumentasjon på nye installasjoner.

Det vil også bli stilt krav til at det gjennomføres periodisk kontroll annethvert år på alle heiser tilknyttet industri og i offentlig bygg. I boligbygg med mer enn tjue leiligheter eller mer enn fire etasjer skal periodisk kontroll utføres hvert fjerde år og hvert sjette år for øvrige heiser skriver Nuwe på sine nettsider hvor det vises til den nye heisstandarden.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X