3. mai 2024

Lokale forhandlinger

Hva krever klubbene i årets forhandlinger?

Det er mye å gjøre, så klubbene gleder seg til lokale forhandlinger. Klubblederne er lite å se på kontoret, men av og til sklir noen hemmelighetsfulle fjes forbi. Ingen klarer å fiske ut av dem hva de vil kreve i forhandlingene. Det eneste heis.no kan melde er at klubbene har fanget opp at det er nye regler for foreldrepermisjon. Da vil flere av de lokale avtalene ha en kortere periode permisjon med lønn, enn den permisjonen som foreldre kommer til å ta, særlig pappaene. Erna Solberg vil jo at det skal lages flere barn, så vi regner med at arbeidsgiverne bidrar til at det blir fristende å bidra.

Bjørn Tore Egeberg
Bjørn Tore Egeberg
Egeberg er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X