3. mai 2024

Heismontørenes Fagforening støtter bussjåførene i streik

Bussjåførene streiker for framtida, og krever at arbeidsgiverne holder det de har lova.

Søndag gikk flere tusen bussjåfører ut i streik for økt trygghet i arbeidshverdagen, og en mer rettferdig lønn. De krever bedre arbeidstidsordninger som gjør det mulig å leve vanlige liv, og som samtidig ivaretar sikkerheten på norske veier. Det fokuseres mye på at bussjåførene krever høyere lønn, men dette er ikke et nytt krav! Arbeidsgiverne har tidligere lovet at bussjåførenes lønn skal nærme seg lønna i industrien. De siste årene har nemlig forskjellene mellom industrien og sjåførene bare økt, ikke minsket. Arbeidsgiverne må holde løftet sitt!

Sjåførene streiker i tillegg for framtida. De ønsker en tariffavtale som tar vare på de unge, og utvikler kompetansen til sjåførene.

Streik er fagbevegelsens sterkeste våpen mot arbeidsgiverne, og av og til er det nødvendig å ikke bare true med streik, men også faktisk gjennomføre den. Uten fagbevegelsen og kampene vi har ført og vunnet fram, kunne vi sett langt etter de godene vi i dag tar for gitt. En bussjåfør er et samfunnskritisk yrke. Det er på tide at også arbeidsgiverne innser det!

Heismontørene støtter bussjåførene, og kampen de nå står i!

Les mer på Fagforbundets nettsider

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X