1. mai 2025

Mottar støtte

Etter lang tids kamp frem og tilbake får Ramunas Gudas endelig noe erstatning etter arbeidsulykken ved riving av heis i Norge. NAV gir menerstatning på 600.000.- til yrkesskade Ramunas.

Den unge litaueren som ble alvorlig skadet under riving av heis ved et boligkompleks på Haslum i Norge, får nå erstatning. Heismontørenes Fagforening og støttespillere har jobbet for saken til Ramunas. 

«En delseier,» beskriver leder i HMF Markus Hansen.

Det arbeides videre for sak mot Yrkeskadeforsikringsforeningen(YFF). Ramunas fikk undersøkelse ved Sunaas sykehus i fjor og denne undersøkelsen er lagt til grunn for erstatning som nå er gitt av NAV.

Heismontør Rune Larsen som har jobbet mye med saken, uttaler overfor Budstikka at han håper dette vil styrke saken videre for Ramunas. 

«Uten innsatsen til fagforeninga hadde han vært glemt av Norge for lengst. Flott innsats. HMF-solidaritet funker!,» skriver EL og ITs forbundsleder, Jan Olav Andersen, på Facebook i sakens anledning.

Nå arbeides det også med en rapport som DeFacto skal utarbeide for å belyse hvordan utenlandske gjestearbeidere behandles etter arbeidsulykker.

Denne rapporten forventes å komme utpå høsten.

Johnny Leo Johansen
Johnny Leo Johansen
Johansen er redaksjonsmedlem i Heismontøren.

Siste artikler

ELDRE HEISER TIL BESVÆR

Gamle og utdaterte heiser blant USAs en million heiser byr på problemer.

Mannosfæren: fra nettkultur til farlig ideologi

Et økende antall menn sprer hatefulle ideer om kvinner, og andre minoriteter på nettet. Noen internettmiljøer oppmuntrer til og feirer kjønnsbasert vold og selvmord. Hvordan endte vi opp her? Hvorfor blir noen menn og gutter tiltrukket av, og noen til og med aktivt oppsøker, radikale influensere og nettgrupper.

1. MAI – ET FAMILIEARRANGEMENT MED HMF

I år som i fjor arrangerer foreningen sin tradisjonsrike familiefrokost på arbeidernes dag. Vi møtes på toppen av Oslo, i det som en gang het Stratos, men som nå heter Byens Tak.

ASBEST – FORTSATT EN ÅRSAK TIL KREFT

Nesten 40 år etter at asbest ble forbudt i Norge, finnes det fortsatt betydelige mengder asbestholdige materialer i både private og offentlige bygninger.
2,492FølgereLik
1,115FølgereFølg
49AbonnenterAbonnér
X