7. mai 2024

Hendelser fra sjakta

Det skjer ting i sjakta! Vi har samla et knippe hendelser fra nært og fjernt.

BIL FALT NED I HEISSJAKT

En mann slapp unna uten skader da bilen han befant seg i falt ned i en heissjakt hos en Audi-forhandler i Vancouver tidligere i år. «På en eller annen måte har bilen kommet seg fra heisen og falt ned i sjakten», utalte en brannmann ved Vancouver brannstasjon til citynews1130.com etter ulykken.

OMKOM I MATHEIS

En butikkmedarbeider omkom av skadene hun pådro seg i en ulykke i forbindelse med lossing av en matheis. I følge abc7ny.com pådro kvinnen seg alvorlige hodeskader da heisen begynte å bevege seg ukontrollert oppover. Det har i ettertid vist seg at heisen var uregistrert og ulovlig å benytte.

MONTØR OMKOM AV STRØMGJENNOMGANG

En 21 år gammel montør omkom som følge av en strømgjennomgang i forbindelse med arbeid på en heis i Melbourne, skriver 7news.com.au. Hendelsen skjedde i mars i år.

SKADET VED REPARASJON

En 30 år gammel mann ble i april innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en ulykke i forbindelse med reparasjon av en heis, skriver zambiareports.com. Ifølge nettstedet befant den forulykkede seg i første etasje, da kollegaen som befant seg i tredje etasje, ved et uhell skal ha gitt heisen et signal ned.

KLEMT I HJEL AV HEIS

Fredag den 5. mars omkom en 64 år gammel mann i en heisulykke i en seks etasjers bygård i Brooklyn, NY, i følge abc7ny.com. En foreløpig etterforskning, utført av Department of Building (DOB), viser at den omkomne og en leietaker tok seg inn i heisens maskinrom i kjelleren for å hente en mobiltelefon som hadde falt ned i sjakten. Da de to befant seg i heisen maskinrom skal heisen ha fått et signal og startet. Det fremgår at mannen skal ha omkommet da han ble klemt mellom heisens wire og skivekolli. Ulykken er nå under etterforskning.

KLEMTE POTEN I RULLETRAPP

En hund måtte amputer noen av tærne etter at den fikk poten skadet i en rulletrapp i et varehus i Australia, skriver news.com.au. Hundeieren forlangte at varehuset dekket utgiftene, men varehussjefen på sin side beklaget hendelsen, men sa at de ikke var ansvarlige.

KATTA I SJAKTA

En heismontør i Chicago så fotavtrykk fra en katt på heistaket, skriver dailyherald.com. Derimot kunne han ikke finne katten, før den avslørte seg selv med et nys godt gjemt bak noen plater i heissjakten.

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X