28. april 2024

Full støtte til streikende scene- og teaterarbeidere

Det er streik i kultursektoren hvor slaget står om pensjon. Kravet fra arbeidstakerne er å få på plass en permanent pensjonsordning som er kollektiv, livsvarig og like god for kvinner som menn.

For å sikre økonomien og bærekraften til kulturinstitusjonene gikk de ansatte i 2016 med på en midlertidig pensjonsordning (innskuddspensjon), som var dårligere enn den ordningen de da hadde. Til gjengjeld fikk de et løfte om at de på sikt skulle få en pensjon som varer livet ut og som virker likt for kvinner og menn. Det er dette løftet de nå krever innfridd.

Heismontørenes Fagforening er enige med våre kollegaer i fagforeningene med å få på plass en pensjonsordning som sikrer pensjon som er kollektiv, livsvarig og like god for kvinner som for menn. 

Vi vil også gjøre det klart at våre medlemmer ikke kommer til å hjelpe arbeidsgiverne med å reparere deres heiser på disse kulturinstitusjonene så lenge streiken pågår. Våre medlemmer vil snu i døra om de ser én eneste gul streikevest, og vi anser reparasjoner på disse løfteinnretningene som streikebryteri om det blir utført arbeid mens streiken pågår. 

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X