29. mars 2024

Full støtte til streikende scene- og teaterarbeidere

Det er streik i kultursektoren hvor slaget står om pensjon. Kravet fra arbeidstakerne er å få på plass en permanent pensjonsordning som er kollektiv, livsvarig og like god for kvinner som menn.

For å sikre økonomien og bærekraften til kulturinstitusjonene gikk de ansatte i 2016 med på en midlertidig pensjonsordning (innskuddspensjon), som var dårligere enn den ordningen de da hadde. Til gjengjeld fikk de et løfte om at de på sikt skulle få en pensjon som varer livet ut og som virker likt for kvinner og menn. Det er dette løftet de nå krever innfridd.

Heismontørenes Fagforening er enige med våre kollegaer i fagforeningene med å få på plass en pensjonsordning som sikrer pensjon som er kollektiv, livsvarig og like god for kvinner som for menn. 

Vi vil også gjøre det klart at våre medlemmer ikke kommer til å hjelpe arbeidsgiverne med å reparere deres heiser på disse kulturinstitusjonene så lenge streiken pågår. Våre medlemmer vil snu i døra om de ser én eneste gul streikevest, og vi anser reparasjoner på disse løfteinnretningene som streikebryteri om det blir utført arbeid mens streiken pågår. 

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X