7. mai 2024

Vil ikke gi elektrikeren betalt reisetid

Torsdag 28. april valgte elektrikerne å bryte forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen NELFO, da de ikke fikk gjennomslag for sitt prioriterte krav om betalt reisetid.

Dermed går oppgjøret til mekling den 19. til 20. mai, etter tre dager med forhandlinger som startet tirsdag den 26. april.

«Vi har hatt grundige diskusjoner, men vi har ikke klart å komme fram til et resultat på noen av områdene,» sier leder i EL og IT Forbundet og forhandlingsleder, Jan Olav Andersen, til elogit.no.

«Det viser at arbeidsgiverne aldri vil gi oss noe og at vi derfor må sørge for at organisasjonen er i stand til å ta den nødvendige kampen. Det er beklagelig at Nelfo ikke er villige til å gjennomføre reelle forhandlinger, men de hjelper oss med å synliggjøre fagforeningens rolle og nødvendighet», sier leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag, Eystein Garberg til frifagbevegelse.no.

I dag må elektrikerne som jobber på Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) reise inntil 20 km hver vei ved bruk av bil, eller 20 minutter ved bruk av offentlig transportmiddel på egen fritid. LOK-avtalen omfatter lønns- og arbeidsvilkårene til nesten 14 000 av EL og IT Forbundets medlemmer. Krav om betalt reisetid er også et krav i forhandlingene på Overenskomsten for heisfaget.

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X