12. mai 2024

Flyteknikerstreiken – NHO vil tvinge frem tvungen lønnsnemd!

NHO viser igjen sin vegring for løsning når det gjelder lønn til arbeidsfolk og yrkesgrupper. Påstandene om uakseptable krav og ikke ha bakkekontakt får stå for NHO sin egen regning.

Når NHO viser så elendig forhandlingstaktikk og mangel på løsningsorientering, så er det NHO som nok en gang rammer reisende som skal benytte fly. Både innenlands som utenlands!

Alle krav er for mye for NHO og arbeidsgiversiden. NHO «spiller på» å få til en tvungen lønnsnemd. Det er deres «pistol» mot arbeidstakerorganisasjoner. I en årrekke har NHO vist frem denne holdningen sin. 

Arbeidstakere skal ifølge NHO ikke ha god lønn og gode arbeidsforhold. Dersom yrkesgrupper får til dette, så betegner NHO disse avtalene og tariffavtalene som meningsløst gode!

Flyteknikere er i en lovlig streik som følge av krav om høyere lønn. Det er helt legitimt å kreve høyere lønn og gode arbeidsforhold for arbeidstakerorganisasjoner. Ikke bare for NHO, ledere og stortingsrepresentanter.

Heismontørenes Fagforening støtter Flyteknikerne i deres helt legale og lovlige streik, og oppfordrer NHO til å forhandle videre, se bredere og ikke ramme reisende som NHO er ansvarlige for i dag!

Heismontørenes Fagforening

Link til Norsk Flytekniker Organisasjon

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X