27. april 2024

HMF gir full støtte til de streikende på Elektrokjemisk overenskomst

Etter 18 timer på overtid hos Riksmekleren, og med liten forhandlingsvilje fra Norsk Industri, endte det lørdag med brudd i forhandlingene på Elektrokjemisk overenskomst.

Dermed gikk 1422 Industri Energi-medlemmer ut i streik fra mandag. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten.

Heismontørene støtter streiken

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger. Lokale forhandlinger blir dessverre ofte ført utelukkende med hva bedriften er villig til å gi, og ikke arbeidernes ønsker. Og man har få verktøy å stille opp med som klubb og fagforening for å få gjennomslag for sine krav uten å bli angrepet fra NHO og deres venner med såkalte fredspliktsbrudd, skriver Heismontørenes Fagforening i en støtteuttalelse.

Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men da man møter opp i første forhandlingsmøte med bedriften er ikke den samme villigheten der og man føler seg lurt da det ikke er reelle forhandlinger som blir ført. Ofte får man kun et tilbud og det er «take it or leave it».

Arbeidsfolk fortjener sin del av kaka. Det er dere som skaper verdiene i bedriften, og uten dere ville ikke bedriftene i elektrokjemisk industri ha oppnådd sine overskudd. 

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X