7. mai 2024

HEISMONTASJE PÅ DET NYE NASJONALMUSEET

Den 11. juni 2022 åpnet Nordens største kunstmuseum i Oslo. For å få det hele til å fungere er man avhengig av velfungerende heiser!

Museet, som er sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo, rommer eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design fordelt på et utstillingsareale på 14 000 m².

Foto: Ken Opprann.

«Materialene skal tåle tidens tann, slik at bygningen kan eldes med patina og verdighet», siteres arkitekten Klaus Schuwerk på nasjonalmuseets hjemmesider. Da er det godt å vite at det er dyktige heismontører fra Otis som har stått for heismontasjen.

Håvard Eriksen (Otis) monterte heiser på det nye museet. Foto: Ken Opprann.

«Vi har levert 17 heiser til det nye museet», sier heismontør Martin Aune som er en av montørene som var delaktig i monteringen av en 10 tonns vareheis. I tillegg får vi vite at det er en matheis og en skrueheis i bygget.

Den nesten tre tonn tunge heismoteren heises på plass i heissjakt i femte etasje «Back of house». Asbjørn Qvigstad (blå hjelm), Håvard Eriksen og Kristian Haakonsen (i liften) Foto: Ken Opprann.

«Tre av heisene er vareheiser hvor en tar 5-tonn og to av de tar 10 tonn», legger heismontør Håvard Eriksen til. Håvard er en av montørene som har vært lengst på byggeprosjektet. Han forteller at den ene 10 tonns vareheisen har horisontale dører med egne dørmotorer i hver etasje. Heisene med de største dørene er fem meter høye og tre meter brede, og vareheisene kan ta henholdsvis 31 og 33 personer.

Morten Steen (hvit hjelm) og Marcus Østvold monterer heis i 2. etasje utenfor Munch-rommet. Foto: Ken Opprann.

«Det har vært et veldig bra prosjekt med Statsbygg som byggherre», forteller Håvard som ikke har noe å utsette og sier at brakkeforholdene var upåklagelig da vi spør om hvordan det har vært å jobbe på prosjektet.

Asbjørn Qvigstad (blå hjelm) og Håvard Eriksen monterer overstykke i vareheisen opp til Lyshallen (Alabasthallen). Foto: Ken Opprann.

I tillegg til de to har det vært flere andre montører inne fra Otis på det store byggeprosjektene.

Foto: Ken Opprann.

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X