11. mai 2024

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

I fjor fremsatt vi et krav om tariffavtale på Heisplan AS. Kravet er ikke trukket, men siden har vårt krav blitt trenert av bedriften. Det var tydelig at ledelsen definitivt ikke ønsket å konkurrere på like vilkår som resten av heisbransjen. 

Ledelsen har tvert om sørget for at for å blokkere Heisoverenskomsten ved å få med seg de ansatte på en husavtale. Som vi alle husker fra Oronakonflikten så gir en husavtale få rettigheter i arbeidslivet sammenlignet med en ekte tariffavtale. Det store flertallet av de organiserte på Heisplan har følt seg tvunget ut eller på andre måter blitt presset ut de fagorganisertes rekker. Heisplan skal ikke få snike seg unna og bedrive sosial dumping selv om de ikke har akseptert tariffavtale enda. Fortsettelse følger.

Noe gledelig som har skjedd på Møre er at Ålesund sin største heisbedrift, Lift Tech AS, stiller seg positive til tariffavtale. Det har vært dialog mellom HMF og Lift Tech en stund om hva en tariffavtale innebærer og hva som forventes av partene. Ut fra hva vi erfarer i HMF så praktiserer allerede bedriften det meste av innholdet i tariffavtalen fra før. En litt annen holdning til fagbevegelse hos ledelsen til Lift Tech, enn hos Heisplan med andre ord. Gratulerer med tariffavtale og ordna forhold til Lift Tech! 

Heisplan: Skam dere.

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X