14. mai 2024

OVERFLYTTING AV FERIE

Har du ikke hatt anledning til å bruke opp alle feriedagene dine for i år? Fortvil ikke – du har rett til å overføre ferie til påfølgende år.

I henhold til ferieloven kan det avtales overføring av inntil 12 virkedager ferie til det påfølgende ferieåret, samt avtale å avvikle forskuddsferie på inntil 12 virkedager.

Ferieloven §7 (3 ledd) står det videre at ferie som ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieåret. Dette innebærer at ferie som i strid med lovens bestemmelser ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieår

Du kan også kreve å få tatt ut resterende ferie, da arbeidsgiver plikter å sørge for at arbeidstaker gis feriefritid. Hvis manglende ferieavvikling skyldes arbeidsgiver, kan arbeidstaker i tillegg til overføring kreve erstatning i henhold til loven.

Overenskomsten for Heisfaget åpner for at det skriftlig kan avtales mellom bedriften og den enkelte at den avtalefestede ferien overføres helt eller delvis til neste ferieår.

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X