19. mai 2024

HMF støtter Tesla-arbeidernes kamp for tariffavtale i Sverige

Det er både skremmende og oppsiktsvekkende at Elon Musk innehar så stor makt over Tesla-ansatte og deres ledelse i Norden.

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til kravet om tariffavtale som Tesla-ansatte i Sverige krever. Vi støtter også den viktige støttestreiken som foregår utenfor Tesla-kontorene – aktiviteter som klart berører Tesla, og ikke minst Elon Musk direkte.

Vel så trist er det at Tesla-ansatte i Norge må holde sine organiseringstilslutninger hemmelige, i frykt for å miste jobbene. Og dette skjer i 2023!

Elon Musk og hans Tesla må tydeligvis lære på den vanskelige måten at arbeidslivet er annerledes i Norden og Europa, enn i USA. Amerikanske tilstander skal ikke få rotfeste seg på arbeidsplasser i Norden!

Tesla-ansatte i Sverige kjemper en viktig og riktig kamp for tariffavtale, og Heismontørenes Fagforening støtter dem fullt ut i kampen, og samtidig applauderer vi de andre i Norden som nå er engasjert i å støtte arbeiderne med støtteaksjoner.

HMF/AU
18. desember 2023

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X