10. mai 2024

ER DAGENS TJUEÅRINGER KLARE FOR Å JOBBE TIL TIL DE ER OVER 70 ÅR? 

Dersom arbeidsministeren får det som hun vil må de som er født på 90-tallet måtte jobbe til de er 70 og et halvt år.

Basert på et forslag som pensjonsutvalget la frem i fjor, fremmer regjeringen og arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) et forslag om å øke dagens pensjonsalder gradvis, skriver nrk.no. 

Et av forslagene er at vanlig pensjonsalder for dem som er født på 90-tallet blir 70,5 år – mot dagens 67 år. Nedre aldersgrense for å ta ut pensjon for denne gruppen går opp fra 62 til 65,5 år. 

Taktikken ser ut til å være som ved tidligere pensjonsreformer, med lange overgangsordninger slik at de unge det angår ikke skal få det med seg.

Flere frykter at dette vil føre til flere uføretrygdede på sikt, da risikoen for å bli ufør er stor for mange yrkesgrupper hvor det er helsa som avgjør hvor lenge man kan stå i arbeid.

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X