11. mai 2024

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut i 2024.

Det er Telenor og Telia som har informert Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om at de planlegger å stenge ned 2G-nettene i 2025. 

2G benyttes i dag til tale, SMS og maskin-til-maskin kommunikasjon (M2M). Heiseiere som har heisalarmer som benytter 2G-nettet må derfor få byttet ut disse innen den tid.

Andre tjenester som i dag benytter 2G og som vil kunne bli berørt, er blant annet trygghetsalarmer, husalarmer for innbrudd og brann, fjernstyring av varme, som for eksempel «ring hytta varm», helserelatert kommunikasjonsutstyr, fotlenker og overvåkningstjenester for vann- og avløpstjenester for vannverk, vannmålere, kloakk- og renseanlegg, skriver Nkom. Totalt er det i dag fortsatt 750 000 enheter som benytter 2G, inklusiv noen mobiltelefoner som kun støtter 2G-nettet.

Dersom du som heiseier er i tvil om hvilket nett deres heisalarm benytter – bør du ta kontakt med en heisbedrift.

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X