16. mai 2024

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

Av totalt 632 uønskede hendelser med rulletrapp som ble rapportert i Singapore fra januar til oktober 2023, skyldtes 97 prosent av tilfellene brukerfeil. 

Sytten prosent av hendelsene skyldtes brukere som slet med store, tunge gjenstander som barnevogner, bagasje og handlevogner i rulletrappen. Mer enn halvparten av de involverte i disse hendelsene var 55 år eller eldre. Andre årsaker til hendelser inkluderer brukere som beveget seg på rulletrappen eller ikke holdt i håndløperen (16 %), fysiske helsetilstander til brukere, for eksempel brukere som føler seg svimmel (12 %), folk som ikke tar hensyn mens de er på rulletrappen (11 %), inkludert fra bruk av mobiltelefoner, sko eller kroppsdeler som kom i klem i trappen, spesielt blant små barn, (9 %). Mindre enn 3 prosent av hendelsene skyldtes mekaniske feil, skriver Elevatorworld.

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X