17. april 2024

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

Av totalt 632 uønskede hendelser med rulletrapp som ble rapportert i Singapore fra januar til oktober 2023, skyldtes 97 prosent av tilfellene brukerfeil. 

Sytten prosent av hendelsene skyldtes brukere som slet med store, tunge gjenstander som barnevogner, bagasje og handlevogner i rulletrappen. Mer enn halvparten av de involverte i disse hendelsene var 55 år eller eldre. Andre årsaker til hendelser inkluderer brukere som beveget seg på rulletrappen eller ikke holdt i håndløperen (16 %), fysiske helsetilstander til brukere, for eksempel brukere som føler seg svimmel (12 %), folk som ikke tar hensyn mens de er på rulletrappen (11 %), inkludert fra bruk av mobiltelefoner, sko eller kroppsdeler som kom i klem i trappen, spesielt blant små barn, (9 %). Mindre enn 3 prosent av hendelsene skyldtes mekaniske feil, skriver Elevatorworld.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.

VIBRASJONSSKADER KAN GI NEDSATT FØLSOMHET I FINGRENE

Tiltak for å begrense eksponering av helsefarlig kvartsstøv på byggeplassene, vil også ha en helsebringende effekt mot vibrasjonskader som kan gi nedsatt følsomhet i fingrene som følge av langvarig bruk av vibrerende verktøy slik som slagdrill.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X