15. juni 2024

August, 2020

29aug13:0015:00Støy mot SIAN: Musikkens dag spesial!

Detaljer

OSLO MOT RASISME INVITERER TIL STØY MOT SIAN: MUSIKKENS DAG SPESIAL!

Begynn musikkfesten tidlig på Eidsvolls plass lørdag 29. august fra kl. 13! Ta med munnbind, håndsprit, ørepropper og noe som bråker slik at vi sammen kan overdøve SIANs hatefulle propaganda!

Hjelp oss med å spre ordet slik at vi blir mange som kan stå sammen mot SIAN. Del arrangementet, inviter venner, og print ut plakater til å henge opp der du bor: https://we.tl/t-dv3fdIWFCx
Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten, de mest kjente frontfigurene i organisasjonen, er tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen – straffeloven §185. Lars Thorsen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner for hatefulle ytringer. Konspirasjonsteoretikerne i SIAN har også bifalt Breivik og har kjente koblinger til de selverklærte nynazistene i den Nordiske Motstandsbevegelsen gjennom nære venner og familie.
Årevis med antirasistisk empiri viser at det nytter å gjøre motstand mot rasister som prøver å kreve plass i bybildet. Selv om mye av rekrutteringen til høyreekstreme miljøer i dag foregår på nettet, mister de også en viktig rekrutteringsarena når antirasister gjøre det umulig for dem å samles på torg, utenfor kjøpesentre eller på biblioteker for å spre hatet sitt. Det at SIAN er få i antall, at de er stusselige og stakkarslige, er ikke en god grunn til å la dem være i fred. For jo – all rasisme må faktisk møtes og konfronteres.
Markeringer som de vi har vært med på å arrangere i Oslo de siste årene er velegnede til å vise rasistene at de ikke er ønsket, og øker terskelen for at rasistene samler seg på nytt.
HUSK GODT SMITTEVERN – ta på deg et munnbind, ta med deg håndsprit, og hold avstand til dine meddemonstranter. Ved å bruke munnbind og/eller skjerf kan du også skjerme deg for SIANs fotografering og dokumentering av antirasister. Dette er en enkel og effektiv strategi for å beskytte oss selv mot rasistene.
INGEN RASISTER I VÅRE GATER!

Tid

(Lørdag) 13:00 - 15:00

Sted

Eidsvolls plass

Karl Johans gate 22, 0026 Oslo

Arrangør

X