26. mai 2024

Minnemarkering for ofrene etter brannen på Gulskogen i 2008

Fagbevegelsen var tilstede for og minnes de avdøde og vise respekt til deres etterlatte.

Det er 10 år siden sju polske arbeidere døde i den tragiske brannen på Gulskogen utenfor Drammen. Fagbevegelsen var tilstede fredag 9. november da det ble avholdt minnemarkering på branntomta. Blant initiativtakerne var Byggfag Drammen-Bærum som inviterte til servering og debatt i sine lokaler etterpå, hvor det var en fremleggelse av DeFacto-rapporten om ulykken.

Rune Ask (til venstre) og Helge Breistein (henholdsvis leder og nestleder i Byggfag Drammen-Bærum) holdt appell ved branntomta. Foto: Vegard Olimbstad
Foto: Vegard Olimbstad
Foto: Vegard Olimbstad
Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X