29. mars 2024

Seiers- og pensjonsfest

I foreningas historie har det vært mange kamper, og en fersk pensjonist har hatt en finger med i spillet på flere av dem. Fredag 1. mars arrangerte foreninga seiers- og pensjonistfest på Bruket i Schweigaardsgate, Oslo.

I sommer fikk klubben på Orona tariffavtale, dette måtte markeres med fest og med påfølgende taler. Blant talerne sto klubbleder på Orona, Kristoffer Syvertsen. Han takket hele foreninga for den støtten de hadde fått under den to måneder lange streiken for tariffavtale på Orona.

Foreninga hedret også mangeårig tillitsvalgt i foreninga Terje Skog som nå forsøker seg som pensjonist. Selv om han ikke er så glad i oppmerksomhet rundt egen person, så takket han foreningen og alle festdeltagerne for en fin fest og for hyggelige rosende ord. Som gave fra foreningen fikk han kiteutstyr, og vi ønsker den spreke pensjonisten lykke til med den nye hobbyen. Vi håper han fortsatt blir å treffe i foreningssammenheng i tiden fremover.

Både Oronaklubben og pensjonisten ble hedret med stående applaus fra festdeltagerne.

Under følger bildeserie

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X