25. april 2024

Nytt angrep på sykelønna

Nytt nummer av Heismontøren i postkassa. Denne gangen enda mer aktuell enn noen sinne. Vi skriver om angrepene på langtidssyke. Og mens bladet var i trykken kom det et nytt angrep på sykelønnsordninga og AAP. Regjeringa har satt ned et utvalg fullt av folk som tror at folk blir friske bare man tar pengene fra dem. Og de leverer som bestilt:

Sykelønna skal kuttes til 80 % av lønna etter et halvt år. Alle under 25 år som er langtidssyke skal få mindre støtte. For de under 20 år skal det kuttes med 120 000,- i året.

 faksimile fra Dagsavisen 29. mars


Fagbevegelsen har valget

Enten satse på at Frelsesarmeen skal ta seg av de medlemmene som blir langtidssyke, eller finne fram faner og vedtak om politisk streik. Gjerne aksjoner som går ut over det, for denne regjeringa har tungt for å ta til seg læring.

Les Heismontøren for solid bakgrunn for egne aksjoner.

Bjørn Tore Egeberg
Bjørn Tore Egeberg
Egeberg er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X