2. februar 2023

Vi har fått ny hjemmeside!

2,441FølgereLik
989FølgereFølg
31AbonnenterAbonnér

«Heis.no har fått en velfortjent og etterlengtet oppussing», sier Markus Hansen, leder i HMF. Oppussinga har pågått i flere måneder, og det er foreningas nye organisasjonssekretær Erik Eikedalen som har stått for oppgraderingsjobben.

«Vi har ønsket oss en oppdatert nettside en god stund nå. Det er viktig at foreninga henger med i tida, og den nye nettsida reflekterer en mer moderne forening,» sier redaktør Tor-Erik Lundberg. «Heis.no er, sammen med Facebook-siden vår, førstelinja for kontakt med medlemmer og potensielle medlemmer, og da er det viktig at de besøkende møter en moderne, oversiktlig og logisk nettside. Og det tror jeg vi har fått til med denne oppussingsjobben,» fortsetter Lundberg.

Også redaksjonsmedlem Christian Olstad er begeistret for den nye hjemmesiden. «Ikke bare ser den bra ut, men også arbeidet i back-end er gjort lettere for oss som jobber med siden,» konstaterer Olstad. Vi spør Eikedalen om hvordan han som prosjektleder har gått frem i valg av leverandør og design: «Det var et enkelt valg. Heis.no var tidligere bundet av et gammelt og utdatert system, som gjorde det tungvint å legge ut saker, bilder og generelt oppdatere siden. Jeg har tidligere jobbet mye med WordPress, en plattform som er helt åpen, og derfor kan modifiseres i mye større grad. Dette gir oss en mye større frihet til å endre siden når det passer oss.» Dette betyr i praksis at HMF i mye større grad enn tidligere, nå har kontroll over utseende på hjemmesiden. Og de tillitsvalgte som jobber i redaksjonen får en plattform som er enkel å forstå, og lett å jobbe i. «Det er en drøm å legge ut saker på nye heis.no,» sier Olstad. «Før kunne vi bruke opptil en halvtime bare for å legge ut en enkel sak, nå går det på under fem minutter.»

«Heis.no skal være den viktigste kilden til hvorfor det lønner seg å være organisert heismontør.»

Innholdet på den nye hjemmesiden er i hovedsak det samme som på den gamle, men presentert på en mer oversiktlig måte, og med en mer logisk menystruktur. «Vi har i tillegg implementert EL og IT Forbundets bli medlem-funksjon, noe som gjør at man enkelt kan melde seg inn i HMF via våre egne hjemmesider. Vi har også lagt til mye mer informasjon om det å være medlem enn tidligere. Heis.no skal være den viktigste kilden til hvorfor det lønner seg å være organisert heismontør. Heis.no skal også være oppdatert til enhver tid, med korrekt kontaktinformasjon til alle i styret, de ansatte og de tillitsvalgte i distriktene. I tillegg har vi et flott kontaktskjema hvor du lett kommer i kontakt med oss,» utbroderer Eikedalen.

Oppdatert kalender

En annen etterlengtet funksjon som er forbedret er en aktiv kalender. På gamle heis.no fungerte ikke lenger kalenderen optimalt, noe som gjorde at den sjelden ble oppdatert. Nå har vi fått en splitter ny kalender, som til enhver tid skal være oppdatert med det som rører seg i foreninga. På nye heis.no finner du også hjelpemidler og avtaleverk, utfyllende HMS-informasjon, Heismontøren-arkiv i PDF tilbake til 1991 (mer kommer) og masse mer. «Vi gleder oss til å høre hva medlemmene våre tenker om den. Kom gjerne med innspill til endringer!» avslutter en fornøyd Hansen.

Siste artikler

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.
X