27. juli 2024

22. juli – aldri mer

Det er i dag åtte år siden bombeangrepene på regjeringskvartalet i Oslo som drepte åtte mennesker, og massakren på Utøya i Tyrifjorden som kostet 69 unge mennesker livet.

Tilsammen tok terroristen, høyreekstremisten og massemorderen livet av 77 mennesker denne dagen. I tillegg skadet han flere hundre med sine handlinger.

Massemorderen har i ettertid oppgitt motivet for hans angrep som et ønske om et monokulturelt Europa, tuftet på kristne verdier, kjernefamilien, fri markedsøkonomi, og støtte til Israel. Han har videre uttalt at han ville endre det politiske Norge gjennom vold, og at han dro til Utøya for å gi Arbeiderpartiet et varsel om at dommedag kommer dersom partiet ikke endrer sin politikk. Islam og det han kalte «kulturmarxisme» var også en del av hans fiendebilde.

Siden den gang har den ytre høyrefløyen i politikken fått et stadig sterkere fotfeste i store deler av Europa og verden. Den mørkebrune gørra har spredt seg i flere land, og det er derfor viktigere enn noen gang at vi minnes hva som kan skje når dette tankegodset tar overhånd. Det som skjedde 22. juli 2011 må aldri skje igjen!

AUF og Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli arrangerer en minnesmarkering flere steder den 22. juli. Se oversikt her.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X