2. juli 2025

22. juli – aldri mer

Det er i dag åtte år siden bombeangrepene på regjeringskvartalet i Oslo som drepte åtte mennesker, og massakren på Utøya i Tyrifjorden som kostet 69 unge mennesker livet.

Tilsammen tok terroristen, høyreekstremisten og massemorderen livet av 77 mennesker denne dagen. I tillegg skadet han flere hundre med sine handlinger.

Massemorderen har i ettertid oppgitt motivet for hans angrep som et ønske om et monokulturelt Europa, tuftet på kristne verdier, kjernefamilien, fri markedsøkonomi, og støtte til Israel. Han har videre uttalt at han ville endre det politiske Norge gjennom vold, og at han dro til Utøya for å gi Arbeiderpartiet et varsel om at dommedag kommer dersom partiet ikke endrer sin politikk. Islam og det han kalte «kulturmarxisme» var også en del av hans fiendebilde.

Siden den gang har den ytre høyrefløyen i politikken fått et stadig sterkere fotfeste i store deler av Europa og verden. Den mørkebrune gørra har spredt seg i flere land, og det er derfor viktigere enn noen gang at vi minnes hva som kan skje når dette tankegodset tar overhånd. Det som skjedde 22. juli 2011 må aldri skje igjen!

AUF og Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli arrangerer en minnesmarkering flere steder den 22. juli. Se oversikt her.

Siste artikler

FERIEHJEMMET

Etter en større debatt ble det den 30. mai i 1951 vedtatt at foreningen skulle gå til innkjøp av en eiendom på Nesoddtangen.

ALT KAN REPARERES 

Slik som en kjent sykkelreparatør, så tenker han trolig i skruer og muttere – og opp igjennom oppveksten har han alltid søkt kunnskap ved å demontere ting for å se hvordan de virker.

TAKK FOR FERIEN!

Alle trenger et avbrekk i hverdagen, og det er takket være fagbevegelsen at vi her til lands kan glede oss over fem uker betalt ferie. Noe som mange arbeidstagere i land som for eksempel USA kan se langt etter, hvor de ansatte ikke har noen lovbestemt rett til ferie.

Urolige tider – eller en gyllen mulighet for EU-kåte liberalister?

Høyresiden i norsk politikk (og kanskje særlig partiet Venstre) bruker uro i verden som argument for norsk medlemskap i EU. Uten EU står vi uten et sikkerhetsnett, sier EU-tilhengerne, men dette handler egentlig om noe helt annet enn sikkerhet; nemlig det å få Norge inn i en union styrt av marked, konkurranse og kapital – med minst mulig fellesskapstekning, velferd og innblanding fra oss i fagbevegelsen.
2,492FølgereLik
1,130FølgereFølg
50AbonnenterAbonnér
X