27. juli 2024

Tillitsvalgtåret 2019

Etter et forslag fra EL og IT Forbundet vedtok LO-kongressen at 2019 skulle være tillitsvalgtåret. Med dette håpet de på å styrke de tillitsvalgtes vilkår for å utføre vervet, anerkjennelse og synliggjøre betydningen av funksjonen.

Godt skolerte, aktive, synlige og samlende tillitsvalgte som viser initiativ og som får nok tid og ressurser til å utføre vervet sitt er helt klart avgjørende for å bygge en god klubb eller fagforening. I vår forening har vi hatt, og har fortsatt, mange dyktige tillitsvalgte som har lagt ned mye arbeid og betydd mye for utvikling av fagforeningen og klubbene.

Vi har ingen tradisjon med pamper i HMF, men heller tillitsvalgte i kjeledress, tillitsvalgte uten ekstra goder, og tillitsvalgte med engasjement. Våre tillitsvalgte bruker mye tid på oppgaven – også utover den betalte arbeidstiden – på oppgaver som forberedelser, møter og telefonsamtaler med sine medlemmer. Dette fordi de har et stort engasjement for fagforeningen, klubben og sine medlemmer som et talerør for å styrke og bevare medlemmenes interesser og faglige rettigheter.

Mange tillitsvalgte bruker mye tid på oppgaven, også utover den betalte arbeidstiden.

Aktive og engasjerte medlemmer er viktig for å bygge en god klubb, og arbeidet med å få frem nye tillitsvalgte for fremtiden må foregå kontinuerlig ute blant medlemmene i klubbene.

I desember-utgaven av Heismontøren (straks i din postkasse) vil du blant annet kunne lese intervjuer med tillitsvalgte fra store og små klubber innenfor Heismontørenes Fagforening.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X