24. april 2024

DSB gir aksept for å utsette FSE-kurs

På grunn av den nåværende situasjonen med koronaviruset vil DSB akseptere at planlagte FSE- og førstehjelpskurs utsettes til situasjonen i forbindelse med utbruddet er normalisert.

I forrige uke gikk HLF ut med at de utsetter all deltagelse på kurs inklusiv lovpålagt FSE-kurs ved Heisbransjens Utdanningssenter (HBU). Nå gir Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) aksept for å utsette planlagte kurs.

Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE) har krav om årlig opplæring, øvelse og instruksjon av bestemmelser i forskriften samt nødvendig førstehjelpsberedskap, og at det ikke skal gå mer enn 12 måneder mellom hver opplæring (FSE- og førstehjelpskurs).

På sine nettsider skriver DSB nå at elektrovirksomheter, kraft- og nettselskaper som har planlagt slike kurs den nærmeste tiden, men som på grunn av den nåværende situasjonen med COVID-19-viruset ikke får gjennomført opplæringen, vil DSB akseptere at planlagte FSE- og førstehjelpskurs utsettes til situasjonen i forbindelse med COVID-19 er normalisert.

Samtidig bør det vurderes om opplæringen kan gjøres med nettbaserte kurs og at man har intern gjennomgang av relevante instrukser og rutiner, og at denne er tilpasset selskapets policy i forbindelse med COVID-19-situasjonen. Virksomhetene må i alle tilfeller ivareta sikkerheten til ansatte som arbeider i og med drift av elektriske anlegg.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X