2. juni 2023

Schindler-montørene fortsatt uten full lønn

Fredag den 3. juli ble Schindler dømt for tariffstridig og ulovlig tilbakeholdelse av lønn. Over en uke senere har fortsatt ikke montørene fått full lønn for utestående arbeide timer.

Næringslivets Hovedorganisasjon plikter med alle stående midler å bevirke at den tariffstridige og ulovlige aksjonen opphører heter det i dommen. En uke etter at dommen falt fikk montørene et forskudd som tilsvarende et sted mellom 1/2 og 1/3 lønn avhengig av hvilken skatteprosent den enkelte har. Siste ordinære lønning for montørene ble utbeltalt 4. juni. 

De fleste av montørene har i disse dager gått ut i ferie som resten av Norges arbeidstagere, bare med litt mindre å rutte med.

«Det er uholdbart at dette også skal ramme min familie» sier en av montørene. Montøren ønsker å være anonym i frykt for reprimander.

Ler mer om konflikten her

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X