19. april 2024

Schindler-montørene fortsatt uten full lønn

Fredag den 3. juli ble Schindler dømt for tariffstridig og ulovlig tilbakeholdelse av lønn. Over en uke senere har fortsatt ikke montørene fått full lønn for utestående arbeide timer.

Næringslivets Hovedorganisasjon plikter med alle stående midler å bevirke at den tariffstridige og ulovlige aksjonen opphører heter det i dommen. En uke etter at dommen falt fikk montørene et forskudd som tilsvarende et sted mellom 1/2 og 1/3 lønn avhengig av hvilken skatteprosent den enkelte har. Siste ordinære lønning for montørene ble utbeltalt 4. juni. 

De fleste av montørene har i disse dager gått ut i ferie som resten av Norges arbeidstagere, bare med litt mindre å rutte med.

«Det er uholdbart at dette også skal ramme min familie» sier en av montørene. Montøren ønsker å være anonym i frykt for reprimander.

Ler mer om konflikten her

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X