21. mai 2024

Schindler-montørene fortsatt uten full lønn

Fredag den 3. juli ble Schindler dømt for tariffstridig og ulovlig tilbakeholdelse av lønn. Over en uke senere har fortsatt ikke montørene fått full lønn for utestående arbeide timer.

Næringslivets Hovedorganisasjon plikter med alle stående midler å bevirke at den tariffstridige og ulovlige aksjonen opphører heter det i dommen. En uke etter at dommen falt fikk montørene et forskudd som tilsvarende et sted mellom 1/2 og 1/3 lønn avhengig av hvilken skatteprosent den enkelte har. Siste ordinære lønning for montørene ble utbeltalt 4. juni. 

De fleste av montørene har i disse dager gått ut i ferie som resten av Norges arbeidstagere, bare med litt mindre å rutte med.

«Det er uholdbart at dette også skal ramme min familie» sier en av montørene. Montøren ønsker å være anonym i frykt for reprimander.

Ler mer om konflikten her

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X