27. juli 2024

Schindler-montørene fortsatt uten full lønn

Fredag den 3. juli ble Schindler dømt for tariffstridig og ulovlig tilbakeholdelse av lønn. Over en uke senere har fortsatt ikke montørene fått full lønn for utestående arbeide timer.

Næringslivets Hovedorganisasjon plikter med alle stående midler å bevirke at den tariffstridige og ulovlige aksjonen opphører heter det i dommen. En uke etter at dommen falt fikk montørene et forskudd som tilsvarende et sted mellom 1/2 og 1/3 lønn avhengig av hvilken skatteprosent den enkelte har. Siste ordinære lønning for montørene ble utbeltalt 4. juni. 

De fleste av montørene har i disse dager gått ut i ferie som resten av Norges arbeidstagere, bare med litt mindre å rutte med.

«Det er uholdbart at dette også skal ramme min familie» sier en av montørene. Montøren ønsker å være anonym i frykt for reprimander.

Ler mer om konflikten her

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X