30. november 2023

Schindler-montørene fortsatt uten full lønn

Fredag den 3. juli ble Schindler dømt for tariffstridig og ulovlig tilbakeholdelse av lønn. Over en uke senere har fortsatt ikke montørene fått full lønn for utestående arbeide timer.

Næringslivets Hovedorganisasjon plikter med alle stående midler å bevirke at den tariffstridige og ulovlige aksjonen opphører heter det i dommen. En uke etter at dommen falt fikk montørene et forskudd som tilsvarende et sted mellom 1/2 og 1/3 lønn avhengig av hvilken skatteprosent den enkelte har. Siste ordinære lønning for montørene ble utbeltalt 4. juni. 

De fleste av montørene har i disse dager gått ut i ferie som resten av Norges arbeidstagere, bare med litt mindre å rutte med.

«Det er uholdbart at dette også skal ramme min familie» sier en av montørene. Montøren ønsker å være anonym i frykt for reprimander.

Ler mer om konflikten her

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X