20. april 2024

Schindler: Oppnår ikke resultatet – kutter årsverk

Sveitsiske Schindler – verdens nest største heisprodusent, etter amerikanske Otis, planlegger å kutte omlag 2000 stillinger.

Dette etter å ha redusert resultatet i andre kvartal med i overkant av 25 prosent som følge av koronaviruset, skriver Finansavisen.

Resultatet etter skatt beløp seg i andre kvartal til 313 millioner sveitserfranc (3,1 milliarder kroner), mot 436 millioner sveitserfranc i samme periode i fjor. Videre melder selskapet om at inntektene for året 2020 er ventet å falle med seks prosent, og at årsresultatet skal havne et sted mellom 680-720 millioner sveitserfranc.

Inntektene sank 8,7 % til 4,96 milliarder franc, mens ordrene falt 12,1 % til 5,4 milliarder franc da nye installasjoner og moderniseringsprosjekter falt over hele verden og forventes ikke å komme seg opp igjen i fjor før 2022 melder Reuters.

Halvårsrapport

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X