24. april 2024

Aksjon mot Schindler

Det blir aksjon mot Schindler i morgen tirsdag 15. september klokken 11.00. Møt opp!

Schindler Norge har midlertidig ansatt arbeidskamerater fra Litauen, og selv om det i utgangspunktet er enighet mellom klubb og bedrift om å ansette midlertidig fremfor å leie inn, har Schindler denne gangen bestemt seg for å omgå innleiebestemmelsene i overenskomsten.

«Når vi hyrer inn arbeidskraft fra Schindler Litauen er det krav om at de skal lønnes likt som norske montører. Denne gangen har bedriften sløyfet de litauiske montørenes diettpenger, noe som utgjør en betydelig sum, og som i realiteten er sosial dumping!» uttaler Alexander Jordnes, klubbleder på Schindler.

Ledelsen i bedriften har i tillegg framsatt trusler mot både enkeltmontører og de tillitsvalgte!

Bli med på solidaritetsaksjon: Vi krever at Schindler forholder seg til avtaleverket, og gir våre arbeidskamerater fra Litauen det de har krav på!

Hovedmarkeringen vil foregå utenfor Schindlers hovedkontor på Hasle i Oslo. Appeller vil strømmes direkte på arrangementssiden på Facebook.

Det vil også være separate markeringer i de andre avdelingene rundt i Norge. Ta kontakt med din avdeling for mer informasjon.

15sep11:0013:00#Schindlerkonflikten: Solidaritetsaksjon for våre litauiske arbeidskamerater

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X