29. januar 2023

Aksjon mot Schindler

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

Det blir aksjon mot Schindler i morgen tirsdag 15. september klokken 11.00. Møt opp!

Schindler Norge har midlertidig ansatt arbeidskamerater fra Litauen, og selv om det i utgangspunktet er enighet mellom klubb og bedrift om å ansette midlertidig fremfor å leie inn, har Schindler denne gangen bestemt seg for å omgå innleiebestemmelsene i overenskomsten.

«Når vi hyrer inn arbeidskraft fra Schindler Litauen er det krav om at de skal lønnes likt som norske montører. Denne gangen har bedriften sløyfet de litauiske montørenes diettpenger, noe som utgjør en betydelig sum, og som i realiteten er sosial dumping!» uttaler Alexander Jordnes, klubbleder på Schindler.

Ledelsen i bedriften har i tillegg framsatt trusler mot både enkeltmontører og de tillitsvalgte!

Bli med på solidaritetsaksjon: Vi krever at Schindler forholder seg til avtaleverket, og gir våre arbeidskamerater fra Litauen det de har krav på!

Hovedmarkeringen vil foregå utenfor Schindlers hovedkontor på Hasle i Oslo. Appeller vil strømmes direkte på arrangementssiden på Facebook.

Det vil også være separate markeringer i de andre avdelingene rundt i Norge. Ta kontakt med din avdeling for mer informasjon.

15sep11:0013:00#Schindlerkonflikten: Solidaritetsaksjon for våre litauiske arbeidskamerater

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X