1. desember 2023

Aksjon mot Schindler

Det blir aksjon mot Schindler i morgen tirsdag 15. september klokken 11.00. Møt opp!

Schindler Norge har midlertidig ansatt arbeidskamerater fra Litauen, og selv om det i utgangspunktet er enighet mellom klubb og bedrift om å ansette midlertidig fremfor å leie inn, har Schindler denne gangen bestemt seg for å omgå innleiebestemmelsene i overenskomsten.

«Når vi hyrer inn arbeidskraft fra Schindler Litauen er det krav om at de skal lønnes likt som norske montører. Denne gangen har bedriften sløyfet de litauiske montørenes diettpenger, noe som utgjør en betydelig sum, og som i realiteten er sosial dumping!» uttaler Alexander Jordnes, klubbleder på Schindler.

Ledelsen i bedriften har i tillegg framsatt trusler mot både enkeltmontører og de tillitsvalgte!

Bli med på solidaritetsaksjon: Vi krever at Schindler forholder seg til avtaleverket, og gir våre arbeidskamerater fra Litauen det de har krav på!

Hovedmarkeringen vil foregå utenfor Schindlers hovedkontor på Hasle i Oslo. Appeller vil strømmes direkte på arrangementssiden på Facebook.

Det vil også være separate markeringer i de andre avdelingene rundt i Norge. Ta kontakt med din avdeling for mer informasjon.

15sep11:0013:00#Schindlerkonflikten: Solidaritetsaksjon for våre litauiske arbeidskamerater

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X