4. oktober 2023

Norsk Sjøoffisersforbund støtter heismontørene i Schindler

Norsk Sjøoffisersforbund publiserte følgende støtteuttalelse til heismontørene i Schindler på sine Facebook-sider. Les innlegget her.

STØTTEBREV TIL ANSATTE I WIZZ AIR OG SCHINDLER

Vi sjøfolk er ikke ukjent med den vonde følelsen det er å bli skiftet ut med billig arbeidskraft. Hvordan det er å leve i frykt for hva fremtiden vil bringe, og hvordan man skal kunne ta vare på sin egen familie. Vi har ridd av stormer i mange år, og vi har kjempet for rettferdige lønns- og arbeidsvilkår i en mannsalder.

Og vi vet at slike kamper kjempes best i fellesskap og med samhold.

Det er med bakgrunn i våre egne dyrekjøpte erfaringer vi nå ser med forferdelse på hva som skjer i andre deler av norsk arbeidsliv. Vi ser at Wizz Air gjør sitt inntog i Norge, og ønsker å spenne ben på den norske modellen som har sørget for fremgang og velstand i så mange år. Vi ser at heismontørene, en sterk yrkesgruppe, nå ser sine arbeidsplasser forvitre fordi rettigheter svekkes, og billigere arbeidskraft hyres inn.

Vi kjenner oss igjen, og vi vet det er vanskelig. Norsk Sjøoffisersforbund ønsker derfor å uttrykke vår fulle støtte til kampen som kjempes av våre venner i Heismontørenes Fagforening, og av de ansatte i flybransjen ved Norsk Flygerforbund og Kabinansattes Forbund.

Vi kjemper vår egen kamp, og den skal vi vinne. Samtidig kan vi ikke være stille når andre opplever den motgang vi så godt kan kjennes oss igjen i.

Det skal bare mangle at norske arbeidstakere, uansett bransje og bakgrunn, har trygge jobber med rettferdige lønns- og arbeidsvilkår. Norge og norske myndigheter kan ikke fortsette å vanne ut rettigheter ved å tillate sosial dumping i Norge gjennom bilaterale avtaler. Her må det politisk vilje til!

Og husk, sammen er vi sterke.

Administrerende direktør
Hans Sande
Norsk Sjøoffisersforbund

Se det opprinnelige innlegget her

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,037FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X