8. mai 2024

Bravida montørklubb Oslo støtter heismontørene i Schindler

Bravida montørklubb Oslo er bekymret over situasjonen som har utviklet seg i den tidligere veldrevne og seriøse heisbedriften Schindler AS.

Først ble inngåtte avtaler brutt ved at Schindlers ordrehåndteringsprogram ble endret, uten enighet med klubben – en endring de ansatte mener legger opp til dobbeltfakturering av kunder. I forlengelsen av dette ble bedriften dømt i arbeidsretten for å holde tilbake lønn. Etterpå valgte Schindler å si opp mellomledernes klubbleder Rodi Rabben for videre å gi hovedtillitsvalgt Alexander Jordnes avskjed. 

Denne aggressive oppførselen forteller om en ny linje i Schindler, forsøk på fagforeningsknusing har visst blitt en forretningsstrategi.

Utviklingen i Schindler er skummel og må slås tilbake før andre bedrifter forsøker seg på noe lignende. Et angrep på en tillitsvalgt er et angrep på fagbevegelsen som helhet. Bravida montørklubb Oslo støtter heismontørene i Schindler. 

Klubbmøtet krever:

  • at avskjed av hovedtillitsvalgt i Schindler trekkes tilbake
  • at oppsigelsen av klubbleder for FLT klubben i Schindler trekkes tilbake
  • at Schindler Heis etterlever kravene til heismontørene om å respektere inngåtte avtaler.

Selskaper som prøver seg på fagforeningsknusing, fortjener ikke oppdrag fra samfunnsbevisste kunder. Bravida montørklubb Oslo oppfordrer alle til å benytte andre heisfirmaer enn Schindler fremover.

Det er tøft å stå i stormen, men man står stødigere når man står sammen.

Solidarisk hilsen
Bravida montørklubb Oslo
Klubbmøte 02.12.20

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X