22. juni 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Det sentrale ungdomsutvalget i EL og IT Forbundet: Støtteerklæring

Det sentrale ungdomsutvalget i EL og IT Forbundet: Støtteerklæring

0
Det sentrale ungdomsutvalget i EL og IT Forbundet: Støtteerklæring

Det sentrale ungdomsutvalget i El og IT Forbundet er bekymret over situasjonen som har utviklet seg i landets største heisbedrift Schindler AS. Her har det i lengre tid vært en konflikt mellom ledelsen og de ansatte. 

I sommer ble begge parter dømt i arbeidsretten for ulovlige aksjoner. Klubben ble dømt for å levere arbeidstimene på papir, og ikke på deres tildelte nettbrett. Bedriften ble dømt for å ikke utbetale lønn for utført arbeid.  

Etter domsavsigelsen har konflikten vedvart og ble eskalert kraftig ved at bedriften valgte å angripe de tillitsvalgtes arbeidsforhold, framfor å gå i dialog med de ansatte. Først ble klubbleder i FLT oppsagt, deretter ble klubbleder i EL og IT klubben gitt avskjed med øyeblikkelig virkning. Et angrep på en tillitsvalgt er et angrep på fagbevegelsen som helhet, og det vil vi ikke akseptere. Konfliktløsning som går ut på å sparke ut tillitsvalgte på dagen hører heller ikke hjemme i Norge i 2020.   

El og IT Ungdom krever:

  • at avskjed av hovedtillitsvalgt i Schindler trekkes tilbake,
  • at oppsigelsen av klubbleder for FLT klubben i Schindler trekkes tilbake

Solidarisk hilsen
Sandra Åberg Kristiansen 
Ungdomsleder i EL og IT Forbundet

X