29. januar 2023

Schindler-konflikten er løst: «Tusen takk til alle som har støttet oss!» sier en fornøyd Alexander Jordnes, forhenværende klubbleder i Schindler-klubben

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

Onsdag 27. januar ble konflikten endelig avsluttet, etter to dager i forhandlinger med bedriften. Alexander Jordnes får jobben tilbake, og det ble enighet om flere andre punkter.

«Det har stormet bra rundt HMF og meg de siste 8 månedene,» skriver Jordnes på sin private Facebook-konto. «Kampen og innholdet i den kan se ut som om har truffet en nerve i fagbevegelsen, og også kanskje generelt i samfunnet. Avmakten og urettferden som klubber, tillitsvalgte og foreninger opplever i sin hverdag og kamp for sine medlemmers vilkår og rettferdighet er endeløs.» Jordnes er godt fornøyd med resultatet, men påpeker at seieren ikke kom uten kamp. «Det er alt for mange eksempler på at vi opplever å ikke ha de rette virkemidlene for å stå opp imot skjevheten i maktforholdet til arbeidsgiverne. HMF, med Schindlerklubben i spissen, viser at moderne arbeidskamp nytter – igjen.»

Tusen takk til alle som har støttet oss i denne kampen!

Medlemmene i Heismontørenes Fagforening og alle montørene i Schindler er takknemlig for den massive støtten de har fått fra andre fagforeninger og enkeltpersoner. «Tusen takk til alle som har støttet; med penger til vårt kampfond, med skriverier i forskjellige forum og medier, appeller, invitasjoner til medlemsmøter i forskjellige klubber og foreninger, i ånden, alle telefoner og SMSer, til medlemmene i Schindler-klubben og alle medlemmer i HMF,» skriver Jordnes på sin Facebook-side. «Støtta fra medlemmene i HMF og alle fagforeningene fra andre bransjer var helt klart avgjørende for at saken nå får et positivt utfall,» sier Markus Hansen, leder i HMF, og fortsetter: «Det er de tillitsvalgte som er vår aller viktigste ressurs, og de må aldri havne i gapestokken – fagbevegelsen må slå ring om tillitsvalgte i alle lignende saker.»

Resultatet av forhandlingene ble en avtale både montørklubben, bedriften og HMF er fornøyd med:

  • Oppsagte tillitsvalgte får jobben tilbake.
  • FieldLink oppdateres sånn at montørene er trygge på at det reflekterer faktisk arbeid.
  • En innleieavtale kommer på plass for å regulere innleie og bruk av midlertidige ansatte.
  • Partene er enige om å legge konflikten bak seg og samarbeide om å øke produktiviteten i bedriften framover.

«Det var helt avgjørende at tillitsvalgte ikke skulle miste jobben. Skal fagbevegelsen sikre gode tillitsvalgte, kan vi ikke akseptere at de blir en skyteskive i konflikt,» uttalte Jordnes til Klassekampen i dagens avis.

Tusen takk til alle som har støttet oss i denne kampen!

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X