1. mars 2024

Alvorlige ulykker med heis

Litt for ofte hører vi om tragiske heisulykker, enten via media eller fra noen av våre fagforeningskamerater utenfor Norge. Heldigvis går det lang tid mellom hver gang det skjer slike tragiske ulykker her til lands. Dette er likevel en uhyggelig påminnelse om at heisfaget er et risikofylt yrke.

Vi kan aldri tillate oss å gå på akkord med sikkerheten. Vi skal være glade for at vi i heisbransjen har en fagutdanning som sertifiseres med et fagbrev, et stort fokus på sikkerhet og HMS, etterutdanning, uavhengig heiskontroll, og ikke minst en fagforening som vet å ta vare på dette.

Nedenfor har vi tatt for oss tre alvorlige ulykker, hentet fra media, som er nok en påminnelse på hvor viktig det er å alltid tenke sikkerhet og ta seg god tid. Sakene beskriver kun kort hendelsesforløpet, da ulykkene fortsatte er under etterforskning. Våre tanker går til de etterlatte.

Heismontør omkom i arbeidsulykke i New York

Torsdag den 18. februar omkom en heismontør i en arbeidsulykke i en bygård i Bronx, New York, skriver therealdeal.com.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, da ulykken er under etterforskning. Men det fremgår at den 25 år gamle heismontøren døde av skadene han pådro seg da han ble klemt av heisen under arbeid i heissjakten. Mannens kollega som var til stede på ulykkesdagen slapp unna med mindre skader.

En talsmann for Department of Building (DOB) skal ha uttalt at det ikke er spesifikt klart hvilket arbeid som ble utført på ulykkesdagen. DOB skal ha mottatt flere klager på heisen de siste årene.

Heismontør omkom i arbeidsulykke i Manchester

En 33 år gammel heismontør som utførte vedlikehold på en heis på Royal Oldham Hospital omkom som følge av skadene han pådro seg i en tragisk ulykke mandag den 22. februar, skriver Manchester Evening News. Mannen etterlater seg en sønn og samboer.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, og saken er nå under etterforskning.

Klemt i hjel da han skulle hente opp en mobiltelefon fra sjakten

Fredag den 5. mars omkom en 64 år gammel mann i en heisulykke i en seks etasjers bygård i Brooklyn, New York, i følge abc7ny.com.

Ifølge nettstedet viser en foreløpig etterforskning, utført av Department of Building (DOB),  at den omkomne og en leietaker tok seg inn i heisens maskinrom i kjelleren for å hente en mobiltelefon som hadde falt ned i sjakten.

Da de to befant seg i heisens maskinrom skal heisen ha fått et signal og startet. Det fremgår at mannen skal ha omkommet da han ble klemt mellom heisens wire og skivekolli. Ulykken er nå under etterforskning.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X