2. mars 2024

Saksøkes etter arbeidsnedleggelse

Heismontørene, organisert i IUEC Local 5, la ned arbeidet den 25. og 26. august etter at en heismontør fikk sparken for angivelig å ha brutt sikkerhetsreglene. Nå går bedriften rettens vei for å få erstatning for økonomiske tap og tap av omdømme.

«Jeg har en følelse av at moralen kommer til å avta drastisk umiddelbart,» skal en representant fra den amerikanske fagforeningen IUEC ha utalt til ledelsen rett før arbeidet ble lagt ned.

Fem dager senere stevnet arbeidsgiverne fagforeningen for å ha oppfordret sine medlemmer til ulovlig aksjoner og for brudd på fredsavtalen.

Schindler utaler at selskapet ikke har vært i stand til å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser, og at de risikerer økonomiske konsekvenser som følge av arbeidsnedleggelsen, skriver law360.com.

Fagforeningen på sin side har bedt den føderale dommeren i Pennsylvania om å avvise saken, da de mener saken må avgjøres ved mekling og ikke i en føderal domstol.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X