2. juni 2023

Saksøkes etter arbeidsnedleggelse

Heismontørene, organisert i IUEC Local 5, la ned arbeidet den 25. og 26. august etter at en heismontør fikk sparken for angivelig å ha brutt sikkerhetsreglene. Nå går bedriften rettens vei for å få erstatning for økonomiske tap og tap av omdømme.

«Jeg har en følelse av at moralen kommer til å avta drastisk umiddelbart,» skal en representant fra den amerikanske fagforeningen IUEC ha utalt til ledelsen rett før arbeidet ble lagt ned.

Fem dager senere stevnet arbeidsgiverne fagforeningen for å ha oppfordret sine medlemmer til ulovlig aksjoner og for brudd på fredsavtalen.

Schindler utaler at selskapet ikke har vært i stand til å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser, og at de risikerer økonomiske konsekvenser som følge av arbeidsnedleggelsen, skriver law360.com.

Fagforeningen på sin side har bedt den føderale dommeren i Pennsylvania om å avvise saken, da de mener saken må avgjøres ved mekling og ikke i en føderal domstol.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X