13. juli 2024

Saksøkes etter arbeidsnedleggelse

Heismontørene, organisert i IUEC Local 5, la ned arbeidet den 25. og 26. august etter at en heismontør fikk sparken for angivelig å ha brutt sikkerhetsreglene. Nå går bedriften rettens vei for å få erstatning for økonomiske tap og tap av omdømme.

«Jeg har en følelse av at moralen kommer til å avta drastisk umiddelbart,» skal en representant fra den amerikanske fagforeningen IUEC ha utalt til ledelsen rett før arbeidet ble lagt ned.

Fem dager senere stevnet arbeidsgiverne fagforeningen for å ha oppfordret sine medlemmer til ulovlig aksjoner og for brudd på fredsavtalen.

Schindler utaler at selskapet ikke har vært i stand til å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser, og at de risikerer økonomiske konsekvenser som følge av arbeidsnedleggelsen, skriver law360.com.

Fagforeningen på sin side har bedt den føderale dommeren i Pennsylvania om å avvise saken, da de mener saken må avgjøres ved mekling og ikke i en føderal domstol.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X