3. februar 2023

Saksøkes etter arbeidsnedleggelse

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Heismontørene, organisert i IUEC Local 5, la ned arbeidet den 25. og 26. august etter at en heismontør fikk sparken for angivelig å ha brutt sikkerhetsreglene. Nå går bedriften rettens vei for å få erstatning for økonomiske tap og tap av omdømme.

«Jeg har en følelse av at moralen kommer til å avta drastisk umiddelbart,» skal en representant fra den amerikanske fagforeningen IUEC ha utalt til ledelsen rett før arbeidet ble lagt ned.

Fem dager senere stevnet arbeidsgiverne fagforeningen for å ha oppfordret sine medlemmer til ulovlig aksjoner og for brudd på fredsavtalen.

Schindler utaler at selskapet ikke har vært i stand til å oppfylle sine kontraktsmessige forpliktelser, og at de risikerer økonomiske konsekvenser som følge av arbeidsnedleggelsen, skriver law360.com.

Fagforeningen på sin side har bedt den føderale dommeren i Pennsylvania om å avvise saken, da de mener saken må avgjøres ved mekling og ikke i en føderal domstol.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X