2. februar 2023

Verdens beste verneombud!

2,441FølgereLik
989FølgereFølg
31AbonnenterAbonnér

Med dette la HMS-ansvarlig i Heismontørenes Fagforening opp til å heve statusen og aktiviteten blant verneombud som er tilknyttet foreningen. Det hele handler om å få en vellykket vernetjeneste i bransjen.

Vi er på Linne Hotell, rett utenfor Oslo sentrum, hvor 37 verneombud fra forskjellige heisbedrifter i hele landet er samlet for å få faglig påfyll, og for å diskutere utfordringene de møter i sin rolle som verneombud.

Odd Jacobsen, hovedverneombud på TKE og delaktig i foreningens HMS-utvalg, innledet om brakkeforholdene ute på byggeplassene.

«Det er de samme minimumskravene som gjelder for alle arbeidstagere og ikke kun for heismontører,» sa Odd og henviste til foreningens egne flyer som heter «Orden på brakka».

F.v. Lars Aleksander Selebø, Trond Polden, Håkon Bauge, Odd Jacobsen og Thomas Oppland var alle innledere på foreningens vernekonferanse. Foto: Redaksjonen

«Vi må ha kunnskapen og kunne henvise til avtaler, lover og forskrifter,» fortsatte han og la til at vi ikke bare må godta alt som blir servert av entreprenører og arbeidsledere.

Trond Polden, leder av fagforeningens avdeling i Bergen, var invitert med for å ta for seg forholdene ute på byggeplassene. Trond er ikke selv verneombud, men han har engasjert seg i vernearbeid både gjennom Byggpatruljen som er opprettet i Bergen og i foreningens HMS-utvalg.

«Hvordan vil vi ha det? Hva gjør vi når det er ille? Hvem kontakter vi?,» spurte den engasjerte bergenseren som raskt fikk i gang en god diskusjon.

Til sammen 37 verneombud fra forskjellige heisbedrifter over hele landet deltok på konferansen som ble arrangert av foreningen. Foto: Redaksjonen

En deltager tok opp utfordringene med å få andre på byggeplassen til ikke å påvirke arbeidet vårt på en usikker måte. Trolig ble det siktet til den omtalte byggeplassen i Oslo hvor et verneombud nylig måtte kreve tiltak.

Konferansen fortsatte utover dagen med gode og aktuelle temaer som grenseverdier, alenejobbing og hvordan man best skal kunne få gjennomslag for vernesaker på en god måte.

Intensjonen er at det årlig skal avholdes slike vernekonferanser for hele heisbransjen, slik at vi alle skal kunne jobbe sikkert og ha et godt arbeidsmiljø!

TA KONTAKT MED DITT VERNEOMBUD DERSOM IKKE ALT ER SOM DET SKAL PÅ DIN ARBEIDSPLASS!

Siste artikler

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.
X