20. april 2024

Karlatornet – Nordens høyeste

Karlatornet er et nytt høyhus som er under oppføring i området Karlastaden i bydelen Lindholmen i Göteborg.

Når Karlatornet står ferdig i 2024, vil det ikke bare bli Sveriges høyeste bygg, men også Nordens høyeste, med sine 245 meter og 73 etasjer. Høyhuset skal huse 590 leiligheter, et hotell med 300 rom, konferanselokaler, restauranter, spa og treningsstudio.

Her skal KONE levere i alt fjorten heiser fordelt på ni KONE Monospace og fem KONE Minispace. Heisene kommer til å gå mellom 6 og 8 meter i sekundet, og blir Nordens raskeste heiser, skriver kone.se. Heisene skal leveres med Ultra Rope, KONEs belter som er utviklet for høyhus, samt destinasjonskontroll.

For å øke effektiviteten under byggeperioden vil KONEs konsept, KONE Jumplift, bli installert i sjaktene tidlig i byggeperioden. Dette som en alternativ byggeheis for å frakte personer og materiell oppover i etasjene på en sikker og effektiv måte. Med dette kan man øke på med nye stopp ettersom bygget blir høyere. Når bygget er ferdig, kan man lett bytte ut byggeheisen med den permanente heisen. Andre heiskonsern har utviklet lignende løsninger, slik som Schindlers Climb Lift.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X