24. april 2024

Karlatornet – Nordens høyeste

Karlatornet er et nytt høyhus som er under oppføring i området Karlastaden i bydelen Lindholmen i Göteborg.

Når Karlatornet står ferdig i 2024, vil det ikke bare bli Sveriges høyeste bygg, men også Nordens høyeste, med sine 245 meter og 73 etasjer. Høyhuset skal huse 590 leiligheter, et hotell med 300 rom, konferanselokaler, restauranter, spa og treningsstudio.

Her skal KONE levere i alt fjorten heiser fordelt på ni KONE Monospace og fem KONE Minispace. Heisene kommer til å gå mellom 6 og 8 meter i sekundet, og blir Nordens raskeste heiser, skriver kone.se. Heisene skal leveres med Ultra Rope, KONEs belter som er utviklet for høyhus, samt destinasjonskontroll.

For å øke effektiviteten under byggeperioden vil KONEs konsept, KONE Jumplift, bli installert i sjaktene tidlig i byggeperioden. Dette som en alternativ byggeheis for å frakte personer og materiell oppover i etasjene på en sikker og effektiv måte. Med dette kan man øke på med nye stopp ettersom bygget blir høyere. Når bygget er ferdig, kan man lett bytte ut byggeheisen med den permanente heisen. Andre heiskonsern har utviklet lignende løsninger, slik som Schindlers Climb Lift.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X