2. juni 2023

Karlatornet – Nordens høyeste

Karlatornet er et nytt høyhus som er under oppføring i området Karlastaden i bydelen Lindholmen i Göteborg.

Når Karlatornet står ferdig i 2024, vil det ikke bare bli Sveriges høyeste bygg, men også Nordens høyeste, med sine 245 meter og 73 etasjer. Høyhuset skal huse 590 leiligheter, et hotell med 300 rom, konferanselokaler, restauranter, spa og treningsstudio.

Her skal KONE levere i alt fjorten heiser fordelt på ni KONE Monospace og fem KONE Minispace. Heisene kommer til å gå mellom 6 og 8 meter i sekundet, og blir Nordens raskeste heiser, skriver kone.se. Heisene skal leveres med Ultra Rope, KONEs belter som er utviklet for høyhus, samt destinasjonskontroll.

For å øke effektiviteten under byggeperioden vil KONEs konsept, KONE Jumplift, bli installert i sjaktene tidlig i byggeperioden. Dette som en alternativ byggeheis for å frakte personer og materiell oppover i etasjene på en sikker og effektiv måte. Med dette kan man øke på med nye stopp ettersom bygget blir høyere. Når bygget er ferdig, kan man lett bytte ut byggeheisen med den permanente heisen. Andre heiskonsern har utviklet lignende løsninger, slik som Schindlers Climb Lift.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X