3. februar 2023

Karlatornet – Nordens høyeste

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Karlatornet er et nytt høyhus som er under oppføring i området Karlastaden i bydelen Lindholmen i Göteborg.

Når Karlatornet står ferdig i 2024, vil det ikke bare bli Sveriges høyeste bygg, men også Nordens høyeste, med sine 245 meter og 73 etasjer. Høyhuset skal huse 590 leiligheter, et hotell med 300 rom, konferanselokaler, restauranter, spa og treningsstudio.

Her skal KONE levere i alt fjorten heiser fordelt på ni KONE Monospace og fem KONE Minispace. Heisene kommer til å gå mellom 6 og 8 meter i sekundet, og blir Nordens raskeste heiser, skriver kone.se. Heisene skal leveres med Ultra Rope, KONEs belter som er utviklet for høyhus, samt destinasjonskontroll.

For å øke effektiviteten under byggeperioden vil KONEs konsept, KONE Jumplift, bli installert i sjaktene tidlig i byggeperioden. Dette som en alternativ byggeheis for å frakte personer og materiell oppover i etasjene på en sikker og effektiv måte. Med dette kan man øke på med nye stopp ettersom bygget blir høyere. Når bygget er ferdig, kan man lett bytte ut byggeheisen med den permanente heisen. Andre heiskonsern har utviklet lignende løsninger, slik som Schindlers Climb Lift.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X