27. mai 2024

Medlem nummer 1000

92 år etter stiftelsen, nådde Heismontørenes Fagforening i høst endelig 1000 medlemmer!

Milepælen ble markert med marsipankake på foreningskontoret i Østre Aker vei i oktober. Leder Markus Hansen sier at det er gledelig at foreningen vokser. «I LO sammenheng er vi kanskje ikke så store, men vi har en kampkraft som få matcher,» sier han. Blant de 1000 medlemmene er det 60 lærlinger og tallet omfatter også pensjonister.

Hansen synes det er bra at det er en jevn og fin tilvekst, men håper på å se flere kvinner på medlemslisten etter hvert: «Vi har nå oppnådd en prosent kvinner, som jo er en milepæl i seg selv, men vi er langt unna der vi bør være.»

Men hvem er så denne heldige medlem nummer 1000? Etter nøye ettersyn viser det seg å være Kjetil Seljeset fra Ålesund. En 46-åring som tidligere har jobbet i Sanne Spesialheiser og Heisplan, men som nå nylig begynte å jobbe for Lift Tech. 

Men hva tenker Kjetil om å bli medlem nummer 1000? «Nei, jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, men det er jo bra at man er såpass mange. Og jo flere vi er jo bedre er det!» Han valgte å organisere seg sammen med flere kolleger i Heisplan tidligere i år, for å kunne stå sterkere sammen og kunne få hjelp fra resten av fagforeningen hvis det skulle bli behov for det. «Det er ikke så sterk kultur for organisering i heisfaget her i Ålesundsområdet som i resten av landet, men jeg håper at det kan ta seg opp litt på sikt. Foreløpig er jeg hvert fall veldig fornøyd med valget om å melde meg inn,» sier han. Det er vi også, og håper flere på Lift Tech følger i Kjetils fotspor. 

I mellomtiden gratulerer vi Kjetil med hedersbetegnelsen MEDLEM NUMMER 1000 i Heismontørenes Fagforening.

Per-Erik Sagstad
Per-Erik Sagstad
Sagstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X