29. januar 2023

Medlem nummer 1000

Per-Erik Sagstad
Per-Erik Sagstad
Sagstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.
2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

92 år etter stiftelsen, nådde Heismontørenes Fagforening i høst endelig 1000 medlemmer!

Milepælen ble markert med marsipankake på foreningskontoret i Østre Aker vei i oktober. Leder Markus Hansen sier at det er gledelig at foreningen vokser. «I LO sammenheng er vi kanskje ikke så store, men vi har en kampkraft som få matcher,» sier han. Blant de 1000 medlemmene er det 60 lærlinger og tallet omfatter også pensjonister.

Hansen synes det er bra at det er en jevn og fin tilvekst, men håper på å se flere kvinner på medlemslisten etter hvert: «Vi har nå oppnådd en prosent kvinner, som jo er en milepæl i seg selv, men vi er langt unna der vi bør være.»

Men hvem er så denne heldige medlem nummer 1000? Etter nøye ettersyn viser det seg å være Kjetil Seljeset fra Ålesund. En 46-åring som tidligere har jobbet i Sanne Spesialheiser og Heisplan, men som nå nylig begynte å jobbe for Lift Tech. 

Men hva tenker Kjetil om å bli medlem nummer 1000? «Nei, jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, men det er jo bra at man er såpass mange. Og jo flere vi er jo bedre er det!» Han valgte å organisere seg sammen med flere kolleger i Heisplan tidligere i år, for å kunne stå sterkere sammen og kunne få hjelp fra resten av fagforeningen hvis det skulle bli behov for det. «Det er ikke så sterk kultur for organisering i heisfaget her i Ålesundsområdet som i resten av landet, men jeg håper at det kan ta seg opp litt på sikt. Foreløpig er jeg hvert fall veldig fornøyd med valget om å melde meg inn,» sier han. Det er vi også, og håper flere på Lift Tech følger i Kjetils fotspor. 

I mellomtiden gratulerer vi Kjetil med hedersbetegnelsen MEDLEM NUMMER 1000 i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X