20. april 2024

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Det var i 2017 at Oslo kommune først innførte kravene til sine leverandører, i det som er blitt kjent som Oslomodellen, i et ledd for å bekjempe sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Siden den gang har disse kravene blitt stilt ved inngåelse av kontrakter innen bygg og anlegg, renhold og utsatte tjenesteområder. Oslo kommune er Norges nest største innkjøper etter staten og handler årlig for 36 milliarder kroner.

«Oslomodellen har vært en suksess. Vi har nådd målet om at 10 prosent av alle arbeidede timer på våre kontrakter skal utføres av lærlinger og vi nærmer oss også målet om at 50 prosent av arbeidede timer skal utføres av fagarbeidere. Dette fremmer seriøsitet i hele bransjen», sier byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Den 1. september 2023 trer den ny Oslomodellen i kraft. Blant de nye retningslinjene i Oslomodellen stilles det nå blant annet krav om 100 prosent fast stilling som hovedregel (mot 80 prosent i gjeldende Oslomodell), flere spesifikke krav til opplysninger som skal fremgå av lønnsslippene, tilfredsstillende kvalitet på innkvarteringen de tilbyr arbeidere, adskilte garderober for kvinner og menn på bygge- og anleggsplasser og krav om yrkesmessig integritet og dokumentasjon på reelt eierskap fordi Oslo kommune vil vite hvem det handles med. 

Les alle de nye kravene i Oslomodellen på oslo.kommune.no.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X