30. november 2023

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Det var i 2017 at Oslo kommune først innførte kravene til sine leverandører, i det som er blitt kjent som Oslomodellen, i et ledd for å bekjempe sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Siden den gang har disse kravene blitt stilt ved inngåelse av kontrakter innen bygg og anlegg, renhold og utsatte tjenesteområder. Oslo kommune er Norges nest største innkjøper etter staten og handler årlig for 36 milliarder kroner.

«Oslomodellen har vært en suksess. Vi har nådd målet om at 10 prosent av alle arbeidede timer på våre kontrakter skal utføres av lærlinger og vi nærmer oss også målet om at 50 prosent av arbeidede timer skal utføres av fagarbeidere. Dette fremmer seriøsitet i hele bransjen», sier byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Den 1. september 2023 trer den ny Oslomodellen i kraft. Blant de nye retningslinjene i Oslomodellen stilles det nå blant annet krav om 100 prosent fast stilling som hovedregel (mot 80 prosent i gjeldende Oslomodell), flere spesifikke krav til opplysninger som skal fremgå av lønnsslippene, tilfredsstillende kvalitet på innkvarteringen de tilbyr arbeidere, adskilte garderober for kvinner og menn på bygge- og anleggsplasser og krav om yrkesmessig integritet og dokumentasjon på reelt eierskap fordi Oslo kommune vil vite hvem det handles med. 

Les alle de nye kravene i Oslomodellen på oslo.kommune.no.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X