6. juni 2023

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

Først fratok ledelsen ham vervet som hovedverneombud. I mars 2022 ble det avsatte hovedverneombudet valgt til nestleder i HK-klubben ved IKEA-varehuset. Tre måneder senere ble han avskjediget fra sin stilling og mistet da også vervet som tillitsvalgt. 

Begrunnelsen for avskjeden skal angivelige være negative atferd, og at han hadde for høyt fravær fra sin vanlige jobb, skriver HK-nytt. Et fravær som ifølge LO-advokaten skyldtes utøvelsen av vervet som tillitsvalgt.

«Den ansatte har tatt ut søksmål mot IKEA. Han mener at arbeidsgivers beslutninger er feil og skal kjennes ugyldige», sier LO-advokaten Hellum-Lilleengen til HK-Nytt.

«Denne saken er et angrep på vernetjenesten og handler om noe prinsipielt. Kan en bedriftsledelse straffe en tillitsvalgt fordi personen er tillitsvalgt? Den norske modellen er bygget opp rundt godt samarbeid, og gode tillitsvalgte. IKEA-klubben i Norge støtter sitt medlem, det samme gjør HK Norge, det samme gjør 1 million LO-medlemmer», står det i Facebook arrangementet til støtte for den avskjedigete som er opprettet av Handel og Kontor og LO i Oslo. Rettssaken varer til den 2. juni.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,473FølgereLik
995FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X