1. desember 2023

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

Først fratok ledelsen ham vervet som hovedverneombud. I mars 2022 ble det avsatte hovedverneombudet valgt til nestleder i HK-klubben ved IKEA-varehuset. Tre måneder senere ble han avskjediget fra sin stilling og mistet da også vervet som tillitsvalgt. 

Begrunnelsen for avskjeden skal angivelige være negative atferd, og at han hadde for høyt fravær fra sin vanlige jobb, skriver HK-nytt. Et fravær som ifølge LO-advokaten skyldtes utøvelsen av vervet som tillitsvalgt.

«Den ansatte har tatt ut søksmål mot IKEA. Han mener at arbeidsgivers beslutninger er feil og skal kjennes ugyldige», sier LO-advokaten Hellum-Lilleengen til HK-Nytt.

«Denne saken er et angrep på vernetjenesten og handler om noe prinsipielt. Kan en bedriftsledelse straffe en tillitsvalgt fordi personen er tillitsvalgt? Den norske modellen er bygget opp rundt godt samarbeid, og gode tillitsvalgte. IKEA-klubben i Norge støtter sitt medlem, det samme gjør HK Norge, det samme gjør 1 million LO-medlemmer», står det i Facebook arrangementet til støtte for den avskjedigete som er opprettet av Handel og Kontor og LO i Oslo. Rettssaken varer til den 2. juni.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X