20. april 2024

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

Først fratok ledelsen ham vervet som hovedverneombud. I mars 2022 ble det avsatte hovedverneombudet valgt til nestleder i HK-klubben ved IKEA-varehuset. Tre måneder senere ble han avskjediget fra sin stilling og mistet da også vervet som tillitsvalgt. 

Begrunnelsen for avskjeden skal angivelige være negative atferd, og at han hadde for høyt fravær fra sin vanlige jobb, skriver HK-nytt. Et fravær som ifølge LO-advokaten skyldtes utøvelsen av vervet som tillitsvalgt.

«Den ansatte har tatt ut søksmål mot IKEA. Han mener at arbeidsgivers beslutninger er feil og skal kjennes ugyldige», sier LO-advokaten Hellum-Lilleengen til HK-Nytt.

«Denne saken er et angrep på vernetjenesten og handler om noe prinsipielt. Kan en bedriftsledelse straffe en tillitsvalgt fordi personen er tillitsvalgt? Den norske modellen er bygget opp rundt godt samarbeid, og gode tillitsvalgte. IKEA-klubben i Norge støtter sitt medlem, det samme gjør HK Norge, det samme gjør 1 million LO-medlemmer», står det i Facebook arrangementet til støtte for den avskjedigete som er opprettet av Handel og Kontor og LO i Oslo. Rettssaken varer til den 2. juni.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X