5. mars 2024

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

Den 25. mai ble en eldre mann klemt til døde i en ulykke med en Paternosterheis i Berlin. Brannvesenet ble varslet klokken 12.51, men de klarte ikke å gjøre mer enn å fastslå mannens død, skriver Elevatorworld.

I motsetning til moderne heiser har Paternosteren ingen dører og den går kontinuerlig med en hastighet på rundt 30 centimeter per sekund uten å stoppe. Dette kan gjøre det spesielt farlig for eldre, små barn eller funksjonshemmede. Den kan også utgjøre en brannrisiko, siden dens kontinuerlige drift forbinder etasjene og kan la brannen spre seg lettere.

Fortsatt flere i drift

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis, skriver exberliner.com. Siden den gang har mange av disse heisene blitt tatt ut av drift eller blitt revet, men et generelt forbud i 2015 ble senere opphevet. I Tyskland skal det fortsatt være ca. 200 Paternosterheiser som fortsatt er i drift. 

I Oslo har vi, så vidt vi kjenner til, hatt flere Paternosterheiser. Blant annet en i Sjøfartsbygningen, Aftenpostens bygg i Akersgaten, Ullevål sykehus, Landbrukets hus i Schweigaardsgate, Rikshospitalet og en i Oslo Lysverkets bygg på Solli plass. Noen bygg hadde til og med to stykker, men det totale antallet kjenner vi ikke til.

Siste artikler

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut.

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.
2,498FølgereLik
1,056FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X