30. september 2023

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

Den 25. mai ble en eldre mann klemt til døde i en ulykke med en Paternosterheis i Berlin. Brannvesenet ble varslet klokken 12.51, men de klarte ikke å gjøre mer enn å fastslå mannens død, skriver Elevatorworld.

I motsetning til moderne heiser har Paternosteren ingen dører og den går kontinuerlig med en hastighet på rundt 30 centimeter per sekund uten å stoppe. Dette kan gjøre det spesielt farlig for eldre, små barn eller funksjonshemmede. Den kan også utgjøre en brannrisiko, siden dens kontinuerlige drift forbinder etasjene og kan la brannen spre seg lettere.

Fortsatt flere i drift

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis, skriver exberliner.com. Siden den gang har mange av disse heisene blitt tatt ut av drift eller blitt revet, men et generelt forbud i 2015 ble senere opphevet. I Tyskland skal det fortsatt være ca. 200 Paternosterheiser som fortsatt er i drift. 

I Oslo har vi, så vidt vi kjenner til, hatt flere Paternosterheiser. Blant annet en i Sjøfartsbygningen, Aftenpostens bygg i Akersgaten, Ullevål sykehus, Landbrukets hus i Schweigaardsgate, Rikshospitalet og en i Oslo Lysverkets bygg på Solli plass. Noen bygg hadde til og med to stykker, men det totale antallet kjenner vi ikke til.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X