24. april 2024

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

Den 25. mai ble en eldre mann klemt til døde i en ulykke med en Paternosterheis i Berlin. Brannvesenet ble varslet klokken 12.51, men de klarte ikke å gjøre mer enn å fastslå mannens død, skriver Elevatorworld.

I motsetning til moderne heiser har Paternosteren ingen dører og den går kontinuerlig med en hastighet på rundt 30 centimeter per sekund uten å stoppe. Dette kan gjøre det spesielt farlig for eldre, små barn eller funksjonshemmede. Den kan også utgjøre en brannrisiko, siden dens kontinuerlige drift forbinder etasjene og kan la brannen spre seg lettere.

Fortsatt flere i drift

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis, skriver exberliner.com. Siden den gang har mange av disse heisene blitt tatt ut av drift eller blitt revet, men et generelt forbud i 2015 ble senere opphevet. I Tyskland skal det fortsatt være ca. 200 Paternosterheiser som fortsatt er i drift. 

I Oslo har vi, så vidt vi kjenner til, hatt flere Paternosterheiser. Blant annet en i Sjøfartsbygningen, Aftenpostens bygg i Akersgaten, Ullevål sykehus, Landbrukets hus i Schweigaardsgate, Rikshospitalet og en i Oslo Lysverkets bygg på Solli plass. Noen bygg hadde til og med to stykker, men det totale antallet kjenner vi ikke til.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X