15. juli 2024

HMF INVITERER MEDLEMMER TIL ET STUDIE I FAGBEVEGELSENS HISTORIE

Foreningen inviterer medlemmer i Oslo og Viken til en studie i fagbevegelsens historie med en privat visning av filmen om arbeideropprøret i gruvesamfunnet Sulitjelma i 1907.

Filmen forteller en viktig del av norsk arbeiderhistorie og er basert på en sann historie. Arbeiderne i gruvene i Sulitjelma gjorde til slutt opprør mot gruveeierne, fordi de ble tynt til det stod om livet. LO har samarbeidet med Nordisk Film og produksjonen av filmen. Det har verdi for oss som en aktiv kampforening å få et innblikk i deler av historien til fagbevegelsen og noen av kampene som etter hvert også ble voldelige. Ingenting er kommet av seg selv, og her kan en se hva et arbeidsliv i ytterste konsekvens kan utvikle seg til.

«Sulis 1907» gir et historisk bilde av arbeidsliv og arbeiderkamp på begynnelsen av 1900-tallet og starten på fagbevegelsen. Regissør Nils Gaup har også kalt filmen en «anti-Trump film» og mener den har paralleller til vår tid, der felleskap og det å stå sammen for saker man tror på, agitasjonens kraft og likeverd er sentralt.

Privatvisningen på Colosseum kino er gratis for medlemmer i Oslo og Viken.

Selve arrangementet starter 17. oktober klokken 15.00, med innlegg fra Heismontørenes Fagforening før filmstart klokka 16.00.

Ta kontakt med din klubbleder for å få tilgang til lenke for påmelding, eller se invitasjon i egen e-post. 

NB: Vi har 118 plasser, så her er det førstemann til mølla!

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X