20. april 2024

HMF INVITERER MEDLEMMER TIL ET STUDIE I FAGBEVEGELSENS HISTORIE

Foreningen inviterer medlemmer i Oslo og Viken til en studie i fagbevegelsens historie med en privat visning av filmen om arbeideropprøret i gruvesamfunnet Sulitjelma i 1907.

Filmen forteller en viktig del av norsk arbeiderhistorie og er basert på en sann historie. Arbeiderne i gruvene i Sulitjelma gjorde til slutt opprør mot gruveeierne, fordi de ble tynt til det stod om livet. LO har samarbeidet med Nordisk Film og produksjonen av filmen. Det har verdi for oss som en aktiv kampforening å få et innblikk i deler av historien til fagbevegelsen og noen av kampene som etter hvert også ble voldelige. Ingenting er kommet av seg selv, og her kan en se hva et arbeidsliv i ytterste konsekvens kan utvikle seg til.

«Sulis 1907» gir et historisk bilde av arbeidsliv og arbeiderkamp på begynnelsen av 1900-tallet og starten på fagbevegelsen. Regissør Nils Gaup har også kalt filmen en «anti-Trump film» og mener den har paralleller til vår tid, der felleskap og det å stå sammen for saker man tror på, agitasjonens kraft og likeverd er sentralt.

Privatvisningen på Colosseum kino er gratis for medlemmer i Oslo og Viken.

Selve arrangementet starter 17. oktober klokken 15.00, med innlegg fra Heismontørenes Fagforening før filmstart klokka 16.00.

Ta kontakt med din klubbleder for å få tilgang til lenke for påmelding, eller se invitasjon i egen e-post. 

NB: Vi har 118 plasser, så her er det førstemann til mølla!

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X