30. november 2023

HMF INVITERER MEDLEMMER TIL ET STUDIE I FAGBEVEGELSENS HISTORIE

Foreningen inviterer medlemmer i Oslo og Viken til en studie i fagbevegelsens historie med en privat visning av filmen om arbeideropprøret i gruvesamfunnet Sulitjelma i 1907.

Filmen forteller en viktig del av norsk arbeiderhistorie og er basert på en sann historie. Arbeiderne i gruvene i Sulitjelma gjorde til slutt opprør mot gruveeierne, fordi de ble tynt til det stod om livet. LO har samarbeidet med Nordisk Film og produksjonen av filmen. Det har verdi for oss som en aktiv kampforening å få et innblikk i deler av historien til fagbevegelsen og noen av kampene som etter hvert også ble voldelige. Ingenting er kommet av seg selv, og her kan en se hva et arbeidsliv i ytterste konsekvens kan utvikle seg til.

«Sulis 1907» gir et historisk bilde av arbeidsliv og arbeiderkamp på begynnelsen av 1900-tallet og starten på fagbevegelsen. Regissør Nils Gaup har også kalt filmen en «anti-Trump film» og mener den har paralleller til vår tid, der felleskap og det å stå sammen for saker man tror på, agitasjonens kraft og likeverd er sentralt.

Privatvisningen på Colosseum kino er gratis for medlemmer i Oslo og Viken.

Selve arrangementet starter 17. oktober klokken 15.00, med innlegg fra Heismontørenes Fagforening før filmstart klokka 16.00.

Ta kontakt med din klubbleder for å få tilgang til lenke for påmelding, eller se invitasjon i egen e-post. 

NB: Vi har 118 plasser, så her er det førstemann til mølla!

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X