15. juli 2024

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

Her deltok medlemmer av Heismontørenes fagforening på streikemøte i Samfunnssalen sammen med andre medlemmer av EL og IT i Oslo og Akershus, før ferden gikk videre til en storstilt markering foran Stortinget.

En fullsatt Samfunnssal fikk en god innføring i hva Pensjonsutvalgets innstilling vil ha å si for fremtidige pensjonister og arbeidstagere som ikke klarer å stå i jobb til oppnådd pensjonsalder. Et forslag som nesten alle partier på Stortinget stiller seg bak, og dette med støtte fra blant annet LO sentralt. Det kan nevnes at det ikke sitter noen representanter fra fagbevegelsen i pensjonsutvalget som er ledet av Kristin Skogen Lund (tidligere NHO).

Samfunnssalen var fylt av heismontører, elektrikere og andre EL og IT’ere.

Blant de mange som var på talerstolen i Samfunnssalen, var nesteleder i foreningen Rune Larsen.

«Forliket tvinger oss til å måtte jobbe lenger. Forliket straffer oss dersom vi opplever å bli syke. Vi har allerede med dagens ordning flere slitne yrkesaktive i bransjen – og også flere uføre. Vi kommer ikke til å bli mindre slitne eller få færre uføre med høyere pensjonsalder! Hvordan kan vi gå med på dette?», sa Rune Larsen med en klar beskjed om å mobilisere mot pensjonsforliket på Stortinget.

Nestleder i HMF, Rune Larsen, var blant de mange som var oppe på talerstolen.

I sitt innlegg undret han seg over hvordan vår egen arbeidstakerorganisasjon kan hylle pensjonsforliket som han og mange med han anser som en hån mot vanlige arbeidsfolk.

«Kanskje vi skal se til Frankrike, med massemønstring av arbeidsfolk i gatene mye oftere enn det vi gjør nå?», fortsatte Larsen som avsluttet med en oppfordring til arbeids- og inkluderingsministeren: «TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!»

Stortingspolitiker Mímir Kristjánsson (Rødt) holdt en tordende tale mot økning av pensjonsalderen. Politkere fra blant annet både Høyre og Senterpartiet var opp på på podiet for å forsvare pensjonsforliket.

Larsen var ikke den eneste som var på talerstolen denne dagen. Både i Samfunnssalen og på Eidsvollsplass utenfor Stortinget var det gode talere. På talerlisten fant vi blant annet Eystein Garberg, Mímir Kristjánsson, Janne Lisesdatter Håkonsen og Trine Hardy som er leder av LO og IT i Oslo/Akershus. Trine deltok for øvrig også i Debatten på NRK samme kveld hvor pensjon ble debattert.

Vi får håpe at et fullsatt Eidsvollsplass hvor langt flere enn hundre fagforeninger var representert med sine faner, vil få politikerne og LO til å endre mening.

Fortsettelse følger…

«Det er arbeidslivet som må endres – ikke pensjonsalderen!». Se flere bilder på Instagram @heismontorene.
Hvor lenge må du jobbe med den nye pensjonsreformen? Vil alle klare å stå i arbeidet til oppnådd pensjonsalder eller vil de ende opp som uføretrygdede?

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X