17. april 2024

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

Her deltok medlemmer av Heismontørenes fagforening på streikemøte i Samfunnssalen sammen med andre medlemmer av EL og IT i Oslo og Akershus, før ferden gikk videre til en storstilt markering foran Stortinget.

En fullsatt Samfunnssal fikk en god innføring i hva Pensjonsutvalgets innstilling vil ha å si for fremtidige pensjonister og arbeidstagere som ikke klarer å stå i jobb til oppnådd pensjonsalder. Et forslag som nesten alle partier på Stortinget stiller seg bak, og dette med støtte fra blant annet LO sentralt. Det kan nevnes at det ikke sitter noen representanter fra fagbevegelsen i pensjonsutvalget som er ledet av Kristin Skogen Lund (tidligere NHO).

Samfunnssalen var fylt av heismontører, elektrikere og andre EL og IT’ere.

Blant de mange som var på talerstolen i Samfunnssalen, var nesteleder i foreningen Rune Larsen.

«Forliket tvinger oss til å måtte jobbe lenger. Forliket straffer oss dersom vi opplever å bli syke. Vi har allerede med dagens ordning flere slitne yrkesaktive i bransjen – og også flere uføre. Vi kommer ikke til å bli mindre slitne eller få færre uføre med høyere pensjonsalder! Hvordan kan vi gå med på dette?», sa Rune Larsen med en klar beskjed om å mobilisere mot pensjonsforliket på Stortinget.

Nestleder i HMF, Rune Larsen, var blant de mange som var oppe på talerstolen.

I sitt innlegg undret han seg over hvordan vår egen arbeidstakerorganisasjon kan hylle pensjonsforliket som han og mange med han anser som en hån mot vanlige arbeidsfolk.

«Kanskje vi skal se til Frankrike, med massemønstring av arbeidsfolk i gatene mye oftere enn det vi gjør nå?», fortsatte Larsen som avsluttet med en oppfordring til arbeids- og inkluderingsministeren: «TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!»

Stortingspolitiker Mímir Kristjánsson (Rødt) holdt en tordende tale mot økning av pensjonsalderen. Politkere fra blant annet både Høyre og Senterpartiet var opp på på podiet for å forsvare pensjonsforliket.

Larsen var ikke den eneste som var på talerstolen denne dagen. Både i Samfunnssalen og på Eidsvollsplass utenfor Stortinget var det gode talere. På talerlisten fant vi blant annet Eystein Garberg, Mímir Kristjánsson, Janne Lisesdatter Håkonsen og Trine Hardy som er leder av LO og IT i Oslo/Akershus. Trine deltok for øvrig også i Debatten på NRK samme kveld hvor pensjon ble debattert.

Vi får håpe at et fullsatt Eidsvollsplass hvor langt flere enn hundre fagforeninger var representert med sine faner, vil få politikerne og LO til å endre mening.

Fortsettelse følger…

«Det er arbeidslivet som må endres – ikke pensjonsalderen!». Se flere bilder på Instagram @heismontorene.
Hvor lenge må du jobbe med den nye pensjonsreformen? Vil alle klare å stå i arbeidet til oppnådd pensjonsalder eller vil de ende opp som uføretrygdede?

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X