21. mai 2024

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

DAG 1

«I dag var det mye prat om kravene våre og arbeidsgivernes motkrav,» forteller Rune Larsen, nestleder i HMF til redaksjonen.

«Nå er det enighet om å sette ned et engere utvalg med fire representanter fra hver part for å diskutere foreningens krav vedrørende kvarts. Det engere utvalget starter sitt arbeid i morgen tidlig», avslutter Larsen.

Med et «engere utvalg» menes et utvalg med begrenset antall personer, slik som i dette tilfellet hvor de har blitt enige om et utvalg med fire representanter fra hver av partene. (red.anm.)

DAG 2

«Dag 2 har for det meste forløpt med å jobbe med kravet rundt kvartsproblematikken», opplyser Rune Larsen til heis.no.

I morgen, som er den siste dagen av de tre dagene som er avsatt til forhandlinger, starter partene med å diskutere de øvrige kravene. Etter onsdagen får vi se om det foreligger grunnlag for en løsning som begge parter kan akseptere.

DAG 3

Sent onsdag kveld ble det enighet mellom partene. En oppdatering på resultatet vil bli publisert på heis.no når alt er klart.

Følg utviklingen på tariffområdene innen El og IT her!

HVIS DET IKKE BLIR ENIGHET?

Hvis partene ikke kommer til enighet og det blir brudd i forhandlingene – vil oppgjøret bli sendt til mekling. Hvis partene heller ikke her blir enige oppstår det konflikt med enten streik eller lockout som utfall.

Rune Larsen er nestleder i foreningen og er en del av foreningens forhandlingsutvalg.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X