15. juni 2024

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S. Flere utbyggere har nå søkt om å få bygge høyhus i dette området.

Oslo S

For å finansiere opprustingen av Oslo S ønsket Bane Nor Eiendom å bygge et 36 etasjers og 135 meter høyt høyhus over perrongene på Oslo S, skriver Aftenposten.

De to nederste etasjene skulle være en del av togstasjonen, mens de øvrige etasjene skulle huse kontorer, hotell og restauranter. 

Men etter at Plan- og bygningsetaten og Riksantikvaren var kritiske til planene, har det hele blitt tegnet om og i september skal de levere inn et nytt forslag til høyhus som er redusert til hundre meter. Hvis de ikke får bygge tilstrekkelig høyt, må opprustingen av Oslo S reduseres til et minimum, opplyser Bane Nor Eiendom til avisen.

Slik kan høyhuset på Oslo S se ut dersom planene blir godkjent. Foto: Oslo S – Nordisk lys 03 ©Reiulf Ramstad Arkitekter.

Høyhus på Vaterland

Eiendomsselskapet Entra ønsket å bygge et høyhus på 102 meter på Vaterland, rett ved hotell Plaza, i Oslo. Men Riksantikvaren hadde innsigelser, og mente at høyhuset vil stå i radikal kontrast til den historiske bebyggelsen og byrommene rundt, skriver Avisa Oslo.

Nye Gunerius

Siden 2013 har Olav Thon ønsket å endre på Gunerius-senteret midt i Oslo Sentrum rett ved kjøpesenteret Oslo City, skriver Aftenposten.

I de opprinnelige planene skulle kjøpesenteret rives, og et nytt høyhus på hundre meter bestående av hotell med helt nytt kjøpesenter skulle bygges.

Da planene først ikke ble godkjent, ble høyden til det planlagte bygget mer enn halvert samt at det ble gjort andre arkitekturiske endringer. Nye Gunerius er tiltenkt boliger, kontorer, hotell, kinosenter, treningssenter, spisesteder og butikker. 

I mai i år sa byrådet ja til planene for det nye Gunerius-kvartalet.

Nye Oslo Spektrum

Den 19. april i fjor ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.

Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet til å ta imot 3000 personer, og et nytt kontorbygg på toppen av Oslo Spektrum. Totalt vil bygget bli 108 meter høyt. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høyt.

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X