3. mai 2024

#rosastreiken: Foodora nekter de ansatte tariffavtale

Bli med på fanemarkering til støtte for streiken!

– Vi har fremmet krav om tariffavtale på vegne av våre medlemmer. Det er svært spesielt at et selskap som tar mål av seg å være en seriøs aktør nekter ansatte denne rettigheten, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum på Fellesforbundets nettsider.

Da streiken starta i forrige uke var det 102 ansatte i Foodora som var ute i streik. Bare få dager senere ble det varslet at ytterligere 40 skal ut i streik.

– Dette er et tydelig signal til arbeidsgiveren om at vi ikke gir oss før tariffavtale er på plass, sier forhandlingsleder i Fellesforbundet, Bjørn Jonassen, og fortsetter: – Nesten alle de 40 er medlemmer som har kommet til Fellesforbundet etter at streiken startet. Det er en enorm solidaritet blant de ansatte i bedriften.

LO i Oslo og Oslo Transportarbeiderforening arrangerer fanemarkering i morgen, onsdag 28. august fra klokka 15.00 på Youngstorget.

Streiken har fått tilnavnet #rosastreiken, og vi i HMF støtter #rosastreiken fullt ut. Lykke til videre!

28aug15:0016:00Fanemarkering til støtte for Foodorastreik

Siste artikler

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X